aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ ΚύπρουAEK: Επάνοδος στις νίκες και συνεχίζει το… κυνήγι!

AEK: Επάνοδος στις νίκες και συνεχίζει το… κυνήγι!

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Με νίκη της ΑΕΚ ολοκληρώθηκε το παιχνίδι που έγινε το βράδυ της Τρίτης στο “Κίτιον”, ανάμεσα στην πρωταθλήτρια και στην Ένωση. Οι πρασινοκίτρινοι επιβλήθηκαν των βυσσινί με σκορ 72-62.

Έτσι η ομάδα της Λάρνακας παρέμεινε στο… κατόπι του Κεραυνού (που την ίδια ώρα κέρδιζε την ΕΘΑ), δηλαδή στο -1 από την κορυφή και στο κυνηγητό των ερυθροκίτρινων. Ήταν η πέμπτη φετινή νίκη της πρωταθλήτριας, σε ένα παιχνίδι όπου η τελική διαφορά των 10 πόντων, δεν καταδεικνύει το ότι η νίκη της ΑΕΚ ήταν κάπως ευκολότερη…

Όσο για την καθαυτό νίκη, η ΑΕΚ τη χρειαζόταν όχι μόνο για βαθμολογικούς, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους, μιας και προερχόταν από την εκτός έδρας ήττα στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ. Όλα αυτά, τη στιγμή που η Ένωση μετράει πλέον τέσσερις ήττες από το ξεκίνημα της κανονικής περιόδου.

Δυνατό ξεκίνημα για τη γηπεδούχο που αρχικά προηγήθηκε με 10-2, κυριαρχώντας και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Με προβλήματα σε αυτούς τους τομείς η Ένωση, μοιραία ακολουθούσε στο σκορ και μάλιστα όσο περνούσε η ώρα όσον αφορά την 1η περίοδο, η σε βάρος της διαφορά μεγάλωνε για να φθάσει στο -12, όταν έκλεισε το πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης. Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 10λεπτο με 20-8!

Σε ένα πιο αργό τέμπο πήγε το παιχνίδι κατά τη 2η περίοδο, με την Ένωση να ρίχνει αρχικά τη διαφορά στους 6 (20-14), αλλά στη συνέχεια η ΑΕΚ να βρίσκει μέσα από την άμυνα, λύσεις και να ανοίγει εκ νέου τη διαφορά πάνω από τους 10 και να την κρατάει σταθερά μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου μισού, σημείο στο οποίο η πρωταθλήτρια προηγήθηκε με 36-23.

Λύσεις και πάλι μέσα από τη δυνατή της άμυνα έβρισκε η ΑΕΚ κατά την 3η περίοδο και επομένως, η πρασινοκίτρινη ομάδα μέσα ανέβαζε σταθερά τη διαφορά, αν και στο παιχνίδι υπήρχε ένα πολύ αργό τέμπο. Χαρακτηριστικό ήταν το ότι η Ένωση σκόραρε μόλις πόντους στα πρώτα 5 λεπτά της επανάληψης, με τη διαφορά να φθάνει στους 22 (49-27) κάτι που έγινε στο 26`. Η Ένωση προσπάθησε να μειώσει και στο 29`, το σκορ έγινε 51-35 και ενώ στο 30`, η γηπεδούχος προηγήθηκε με 56-35.

Σαφέστατο προβάδισμα νίκης για την ΑΕΚ και ενώ υπήρχε ακόμη μια ολόκληρη περίοδος. Ουσιαστικά η ομάδα της Λάρνακας συντήρησε με ευκολία τη μεγάλη διαφορά που είχε εξασφαλίσει, παρά την προσπάθεια που πήγε να κάνει η Ένωση για να μειώσει και ίσως να γινόταν απειλητική. Όλα αυτά, σε έναν συνεχόμενο αργό ρυθμό, που κράτησε μέχρι και το άκουσμα της κόρνας, με το οποίο η ΑΕΚ σφράγισε τη νίκη με τελικό σκορ 72-62 καθώς στα τελικά στάδια η Ένωση μείωσε…

Σκορ ανά περίοδο: 20-8, 16-15, 20-12, 16-27.

Σκορ ανά δεκάλεπτο: 20-8, 36-23, 56-35, 72-62.

ΑΕΚ (Λ. Γαβριήλ): Πίγκραμ 13 (1), Πέτροβιτς 7 (1), Κουμής, Χάρις 21 (3), Τόμας 12 (1), Παλάλας 5 (1), Σιζόπουλος 9 (1), Τρισόκας 10, Παντελή.

ΕΝΠ (Ν. Παπαδόπουλος): Στρατής 3 (1), Ρέι 12 (2), Ουάσιγκτον 19 (1), Μπλέικς 9 (1), Τόμας 2, Πυρίλλης, Θωμά 13 (3), Χανούν, Ζαντής, Χάινς 2, Παπαδόπουλος 2.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ