aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Ένα σκαλοπάτι για τον Ρόμο

ΑΕΚ: Ένα σκαλοπάτι για τον Ρόμο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο Χοσέ Ραφαέλ Ρόμο Περέθ, ή απλώς Χοσέ Ρόμο, δηλώνει έτοιμος να ανέβει «σκαλοπάτι» στην καριέρα του, εξαργυρώνοντας την καλή σεζόν του με την Καρμιώτισσα. Ο 27χρονος Βενεζουελάνος επιθετικός τα βρήκε με την ΑΕΚ και είναι θέμα χρόνου να «σκάσει» η ανακοίνωση της απόκτησής του.

Αν και βρίσκεται στην Κύπρο από το καλοκαίρι του 2018, η τρέχουσα είναι η πρώτη παρουσία του στην Α’ Κατηγορία και έδειξε πως η θέση του είναι σ’ αυτήν. Την περίοδο 2018-19 βοήθησε τον Ολυμπιακό να πετύχει την άνοδό του από τη Β’ Κατηγορία, σκοράροντας 15 φορές.

Ωστόσο, ο -τότε- νέος προπονητής των μαυροπράσινων, Πάμπος Χριστοδούλου, δεν τον συμπεριέλαβε στο πλάνο του και παραχωρήθηκε δανεικός στην ομάδα των Πάνω Πολεμιδιών. Δεύτερη ομάδα που βοήθησε να κερδίσει την άνοδο, πετυχαίνοντας εννιά γκολ. Με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά ο Χρύσης Μιχαήλ όχι μόνο τον κράτησε, του εμπιστεύτηκε ρόλο βασικού σέντερ φορ. Τα 11 τέρματα που πέτυχε και οι έξι ασίστ που έδωσε ο Ρόμο δικαιώνουν τον πρώην προπονητή της Καρμιώτισσας για την απόφασή του.

Η νέα πρόκληση ασφαλώς είναι ακόμη πιο μεγάλη, καθώς πλέον θα δοκιμάσει την τύχη του σε ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους. Ο συναγωνισμός θα είναι μεγάλος, δίπλα σε ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές και ο επιθετικός από τη Βενεζουέλα θα έχει πρώτο στόχο την καθιέρωσή του στους κιτρινοπράσινους.

Όσο για τον Ρόκα, η κίνηση απόκτησης του Ρόμο μετά τον Βίκτορ Ολατούνζι είναι άλλη μία απόδειξη για το πόσο βαθιά έψαξε την κυπριακή αγορά. Ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής θα τοποθετηθεί, για πρώτη φορά από την ημέρα επιστροφής του στον σύλλογο της Λάρνακας, σε συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Δευτέρα στις 12:00 μ. Μαζί του θα είναι επίσης ο πρόεδρος των κιτρινοπράσινων, Άντρος Καραπατάκης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ