aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Έδωσε τα κλειδιά στον Κανέδα

ΑΕΚ: Έδωσε τα κλειδιά στον Κανέδα

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Με αστραπιαίες κινήσεις του Αρνάλ Κόντε βρέθηκε ο αντικαταστάτης του Ηλία Χαραλάμπους και ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ. Χθες γράψαμε ότι θα είναι Ισπανός, όχι ιδιαίτερα νεαρός και ότι δεν έχει δουλέψει ποτέ ξανά στην Κύπρο. Και έτσι ήταν, μιας και η ανακοίνωση αφορούσε την πρόσληψη του 50χρονου Νταβίδ Κανέδα. Η συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές είναι έως το τέλος της σεζόν με προοπτική ανανέωσης για ακόμη έναν χρόνο. Ο Κανέδα θα δουλέψει για πρώτη φορά ως πρώτος προπονητής, μιας και οι εμπειρίες που έχει είναι ως βοηθός προπονητής αλλά σε υψηλό επίπεδο.

Ο Κανέδα τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε το δεξί χέρι του Πάκο σε Βαλένθια, Λας Πάλμας και Πατσούκα και το γεγονός ότι ήταν σε τόσο υψηλό επίπεδο θεωρείται πολύ σημαντικό. Ο Κόντε πιστεύει ότι είναι ο κατάλληλος για να βοηθήσει την ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της και να παλέψει για εξασφάλιση εισιτηρίου στο Γιουρόπα Λιγκ. Το έργο του δεν θα είναι εύκολο, όμως είναι στο χέρι του με τη δουλειά που θα κάνει να αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει νέο συμβόλαιο και να παραμείνει και τη νέα σεζόν στην ομάδα της Λάρνακας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Κανέδα έχει συνεργαστεί με τον Τζόρντι Κρόιφ στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και οι κιτρινοπράσινοι πήραν πληροφορίες και από τον νυν προπονητή της Εθνικής Ισημερινού. Βέβαια, η απόφαση για τον Κανέδα είναι 100% του Κόντε, ο οποίος τον διάλεξε και πιστεύει στην αξία του.

Αν θα δικαιωθεί για την επιλογή του είναι κάτι που θα το δείξει ο χρόνος και κυρίως τα αποτελέσματα. Ήδη, χθες ο 50χρονος προπονητής γνώρισε τους ποδοσφαιριστές και έπιασε δουλειά ενόψει και του παιχνιδιού της ερχόμενης Κυριακής με την Ανόρθωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ