aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Έχει τα θέματά της, αλλά είναι εκεί...

ΑΕΚ: Έχει τα θέματά της, αλλά είναι εκεί…

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Έχουν χυθεί τόνοι από μελάνι για την άσχημη εικόνα της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα. Στις εννέα πρώτες αγωνιστικές είναι αλήθεια ότι δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να εντυπωσιάσει και να θυμίζει την ομάδα που γνωρίσαμε και… συνηθίσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Οι λόγοι είναι πολλοί και ο καθένας μπορεί να καταπιαστεί από αρκετά πράγματα. Από τη μια, η μη ποιοτική ενίσχυση στον βαθμό που έπρεπε, η αποχώρηση παικτών όπως ο Καταλά και ο Λαρένα που επηρέαζαν σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι της ομάδας, αλλά και οι συχνοί τραυματισμοί που δεν έχουν επιτρέψει στον Ιδιάκεθ να παίξει κάποιο ματς χωρίς απουσίες.

Πολλές φορές οι απουσίες είναι μέχρι και οκτώ. Αποτελεί ένα θέμα το οποίο ίσως έχει πιο βαθιές ρίζες. Μέσα σε όλα αυτά όμως δεν μπορεί κανείς να ξεγράψει τόσο εύκολα την ΑΕΚ. Μπορεί να μην πείθει, μπορεί να μην παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι αήττητη στα εννέα ματς που έδωσε, έχοντας παίξει με Απόλλωνα, Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ. Αν καταφέρει απ’ εδώ και πέρα και γυρίσει σελίδα, ο Ιδιάκεθ βρει το κουμπί για την αγωνιστική άνοδο της ομάδας και παρουσιαστεί η ΑΕΚ βελτιωμένη, τότε μόνο κέρδος μπορεί να έχει σε βάθος χρόνου.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η μετεγγραφική περίοδος του Ιανουαρίου δεν είναι μακριά και ο Μουρίγιο ήδη έχει αρχίσει το ψάξιμο, μιας και πρέπει να γίνουν ποιοτικές κινήσεις. Αν η ΑΕΚ είναι κοντά στην κορυφή μέχρι τα Χριστούγεννα, τότε θα είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την ίδια. Τα παιχνίδια που ακολουθούν με Νέα Σαλαμίνα, Ανόρθωση και Απόλλωνα είναι σημαντικά για τη μετέπειτα πορεία της ομάδας. Στα ντέρμπι είναι η αλήθεια ότι η ΑΕΚ παρουσιάζεται διαφορετική και αυτό πρέπει να πράξει άλλη μια φορά. Και την αρχή καλείται να την κάνει κόντρα στον κακό της δαίμονα, που δεν είναι άλλος από τη Νέα Σαλαμίνα, την οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας το ερχόμενο Σάββατο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ