aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Έχει να νικήσει τους δικούς της… δαίμονες

ΑΕΚ: Έχει να νικήσει τους δικούς της… δαίμονες

Τελευταίο ματς της ΑΕΚ στην α’ φάση, αύριο με την ΑΕΛ στη Λάρνακα. Η νίκη επείγει για τους κιτρινοπράσινους κόντρα στους γαλαζοκίτρινους, που είναι δίχως στόχους στο πρωτάθλημα μεν, παραμένουν επικίνδυνοι δε. Οι ποδοσφαιριστές του Νταβίδ Καταλά θα «πρέπει» να είναι υποψιασμένοι για δύσκολο ματς, έχοντας υπ’ όψιν τους ορισμένα στοιχεία που αφορούν στην ομάδα της Λεμεσού:

– Μετά την ήττα 0-2 από την ΑΕΚ στο Τσίρειο για τον α’ γύρο, με εξαίρεση το 3-0 εις βάρος του Ολυμπιακού, κάθε παιχνίδι της μετατρέπεται σε ντέρμπι: είτε νικά είτε χάνει με ένα γκολ διαφορά είτε φέρνει ισοπαλία. Δείγμα του ότι δεν καταθέτει τα όπλα.

– Είναι ενισχυμένη μεσοεπιθετικά και αρχίζει πολύ δυνατά τα παιχνίδια της, φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση τους αντιπάλους της στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο συνηθίζει να σκοράρει.

– Το «αδιάφορη βαθμολογικά» της αφαιρεί άγχος, ενώ δεν σημαίνει πως δεν θέλει να πάει ενισχυμένη ψυχολογικά στη ρεβάνς κυπέλλου με τον Απόλλωνα, που ακολουθεί. Ενδεχόμενο τρίποντο στην έδρα των κιτρινοπρασίνων θα είναι το καλύτερο τονωτικό φάρμακο για ανατροπή του 0-1 κόντρα στους κυανόλευκους.

Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ έχει να νικήσει τους δικούς της… δαίμονες. Είναι ντεφορμέ, έχει να σκοράρει για τέσσερα σερί ματς, προέρχεται από εφτά παιχνίδια δίχως νίκη, ενώ έπαψε να είναι αρεστή αγωνιστικά σε φίλους και αντιπάλους. Στην κατάστασή της δεν έχει δικαίωμα να δει καμιά ομάδα αφ’ υψηλού, πόσο μάλλον μια αποδεδειγμένα δυσκολοκατάβλητη και μεγάλη αντίπαλο όπως η ΑΕΛ. Που πέρασε μάλιστα νικηφόρα από τις προηγούμενες δύο επισκέψεις της στο «ΑΕΚ Αρένα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ