ΑΕΚ: Έχει «10άρια» και είναι στο χέρι του

Αν συνυπάρξουν αρμονικά οι Ιβάν Φιόλιτς, Ματίγια Σπόλιαριτς και Έκτορ Χέφελ, θα είναι ό,τι καλύτερο για τους κιτρινοπράσινους…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Οι Ιβάν Φιόλιτς, Ματίγια Σπόλιαριτς και Έκτορ Χέφελ αναμένεται να αποτελέσουν τα κύρια «όπλα» του Ιμανόλ Ιδιάκεθ, αναφορικά με την υπόθεση «δημιουργικό κέντρο». Άλλωστε η αργοπορία στην απόκτηση «10αριού» και η αντικατάσταση του Χόρχε Λαρένα, ήταν μείζον καλοκαιρινό ζήτημα ανάμεσα στους φίλους της ΑΕΚ. Πλέον, όμως, το έμψυχο δυναμικό έχει ολοκληρωθεί και ο Βάσκος προπονητής θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει καταλλήλως τον Κροάτη, τον Κύπριο και τον Ολλανδό.

Από τους τρεις, ο Φιόλιτς έχει περισσότερο τα χαρακτηριστικά του επιτελικού. Γι’ αυτό και όταν θα είναι έτοιμος αγωνιστικά, θα συγκεντρώσει αρκετές πιθανότητες για να αναλάβει ρόλο οργανωτή-δημιουργού. Το σίγουρο είναι ότι ο Άντερ Μουρίγιο ποντάρει στην αξία του και δεν τον επέλεξε για να… ζεσταίνει τον πάγκο. Άλλωστε, ήρθε δανεικός από τη Γάνδη, η οποία τον αγόρασε περίπου €3.000.000 από τη Δυναμό Ζάγκρεμπ. Κάτι που δείχνει πως δεν είναι τυχαίος ποδοσφαιριστής.

Υπάρχει, όμως, και το ενδεχόμενο να προτιμηθεί ως εξτρέμ, καθώς είναι η δεύτερη θέση του. Άλλωστε ίσως να είναι τρόπος για να χωρέσει στην ενδεκάδα με τον Σπόλιαριτς. Ο Κύπριος διεθνής τα πήγε πολύ καλά απέναντι στην Πάφος FC, έχοντας υποστήριξη από τους ανασταλτικούς χαφ Λουίς Σάστρε και Νάτσο Κάσες.

Όσο για τον Χέφελ, η ενδεχόμενη παρουσία των Φιόλιτς και Σπόλιαριτς στην ενδεκάδα, δεν σημαίνει απαραιτήτως τον παραγκωνισμό του. Ο Ολλανδός απέδειξε άλλωστε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί σε πολλές θέσεις. Ουσιαστικά, από τότε που ήρθε στην Κύπρο, δεν αγωνίστηκε σέντερ φορ, σέντερ μπακ και τερματοφύλακας! Δίχως αμφιβολία αποτελεί πολύτιμο «εργαλείο» στα χέρια του Ιδιάκεθ και δεν είναι τυχαία η προσπάθεια που καταβάλλουν οι Λαρνακείς για επίτευξη νέα συνεργασίας.

ΜΕΣΩΠΑΝΟΣ ΛΑΡΚΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ