aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Εάν «μιλήσει» η έδρα…

ΑΕΚ: Εάν «μιλήσει» η έδρα…

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ως must win παιχνίδι χαρακτηρίζουν στην ΑΕΚ το ντέρμπι με την Ανόρθωση, τη Δευτέρα (5/4) στην «Αρένα». Οι κιτρινοπράσινοι θέλουν να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τις όποιες πιθανότητες έχουν για μια θέση στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα. Με τη διαφορά από τους κυανόλευκους να βρίσκεται στο -9, κάθε άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης θα είναι καταστροφικό. Αντίθετα ένα ενδεχόμενο τρίποντο θα βάλει την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή ξανά στο παιχνίδι της τέταρτης θέσης.

Στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα κόντρα στην Ανόρθωση, αφού μέτρησε μια ήττα (1-2) και μια ισοπαλία (0-0). Σε βάθος δεκαετίας ωστόσο οι Λαρνακείς κατέχουν τη μερίδα του λέοντος, όταν υποδέχονται την προσφυγική ομάδα. Συγκεκριμένα, σε 17 εντός έδρας αγώνες πρωταθλήματος από τη σεζόν 2010-11 και έπειτα μετρούν εννέα νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες. Παράλληλα, κατάφεραν να βρουν δίχτυα 27 φορές, έναντι 15 των κυανόλευκων.

Από τα 27 αυτά γκολ, τα εφτά έχει πετύχει ο Ιβάν Τρισκόφσκι. Ο Σκοπιανός, πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα (12 γκολ), σκοράρει «κατά ριπάς» με αντίπαλο την Ανόρθωση και πιθανή απουσία του από το ερχόμενο ντέρμπι θα είναι μεγάλο πλήγμα. Η κατάστασή του και το αν τελικά θα αγωνιστεί θα ξεκαθαρίσει εντός των ημερών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ