aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Διπλό το θέμα με τον Ιβάν Τρισκόφσκι

ΑΕΚ: Διπλό το θέμα με τον Ιβάν Τρισκόφσκι

Από τα μισά της διαδρομής στον Α΄γύρο και δη το ντέρμπι με την Ανόρθωση, που διεξήχθη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στις 25 Οκτωβρίου, έχει να σκοράρει ο Ιβάν Τρισκόφσκι. Λες και κάποιος μάτιασε τον αρχισκόρερ της ΑΕΚ, ο οποίος είχε τραντάξει τα δίχτυα όλων των ομάδων που βρέθηκαν στο διάβα του από την 1η έως την 7η στροφή. Δηλαδή της Δόξας, της Ομόνοιας, της Πάφος FC, του Ολυμπιακού, του Απόλλωνα, της ΠΑΕΕΚ και της Ανόρθωσης, φτάνοντας με το «καλημέρα» στα οκτώ τέρματα. Ο Σκοπιανός στράικερ ήταν κυριολεκτικός ασταμάτητος.

Εδώ και 60 μέρες, ωστόσο, όχι μόνο δεν σκόραρε, αλλά η απόδοσή του πόρρω απέχει από το ξεκίνημα της σεζόν, κάτι που κοστίζει σε αυτοπεποίθηση και ψυχολογία. Προφανώς, δεν είναι μηχανή για να έχει τις ίδιες εμφανίσεις σε κάθε παιχνίδι, συνεχίζοντας να «εκτελεί» όποιον τερματοφύλακα βρει μπροστά του. Το θέμα είναι ότι αφενός δείχνει μπλοκαρισμένος αγωνιστικά και αφετέρου «σπαταλά» τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται για να επιστρέψει στον χορό των τερμάτων. Ενδεικτική είναι η φάση στο πρόσφατο ματς με την Πάφος FC, όταν στα αρχικά στάδια η μπάλα στρώθηκε στο πόδι του και από ευνοϊκή θέση έπιασε ένα παντελώς άτσαλο σουτ.

Το άλλο αξιοσημείωτο που αφορά στον Τρισκόφσκι είναι πως στους τελευταίους επτά αγώνες που δεν σκόραρε και γενικώς ψάχνεται στον αγωνιστικό χώρο, η ΑΕΚ μετρά δέκα ολόκληρους χαμένους βαθμούς. Ηττήθηκε από τον Άρη (0-1) και την Πάφος FC (1-3) ενώ εξήλθε ισόπαλη απέναντι σε ΑΠΟΕΛ (0-0) και Ομόνοια (1-1). Στο εν λόγω διάστημα κατάφερε να κερδίσει τον Εθνικό (1-0), την ΑΕΛ (0-2) και τη Δόξα (1-4).

Στην ΑΕΚ, και πολύ περισσότερο ο Νταβίδ Καταλά, δεν ανησυχούν. Ο «Τρίσκο» έχει αποδείξει πλειστάκις την ποιότητά του και θεωρούν ότι είναι ζήτημα χρόνου να συνδεθεί εκ νέου με το αντίπαλο πλεκτό, δίνοντας υπερπολύτιμες λύσεις. Παρά το γεγονός πως οι Λαρνακείς διαθέτουν καλούς επιθετικούς, όπως είναι για παράδειγμα ο Ματ Ντάρμπισαϊρ, έχουν μεγάλη ανάγκη το ανέβασμα του κάπτεν Τρισκόφσκι, προκειμένου να παραμείνουν στις ράγες της διάκρισης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ