aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: «Διπλό» για να πλησιάσει στην κορυφή

ΑΕΚ: «Διπλό» για να πλησιάσει στην κορυφή

Ως τεράστια πρόκληση αντιμετωπίζουν στην ΑΕΚ το σημερινό ντέρμπι με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο (20:00). Οι Λαρνακείς, που είναι αήττητοι στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές με απολογισμό 2 νίκες και 2 ισοπαλίες, γνωρίζουν πως με «διπλό» σήμερα θα βρεθούν μιαν ανάσα από την κορυφή μειώνοντας στον ένα βαθμό από τον αντίπαλό τους. Με τον υψηλότερο βαθμό δυσκολίας το σημερινό ματς για την ομάδα του Καταλά, όμως στις τάξεις της ΑΕΚ επικρατεί πίστη. Αυτή πηγάζει από τις προηγούμενες εμφανίσεις και τα αποτελέσματα, την ώρα που όλοι στο κιτρινοπράσινο στρατόπεδο θεωρούν πως ο χρόνος δουλεύει υπέρ της ομάδας. Γι’ αυτό και μια νίκη σήμερα θα είναι σε θέση να απογειώσει την ΑΕΚ από κάθε άποψη.

Στον σύλλογο της Λάρνακας αναγνωρίζουν τις δυσκολίες απέναντι στον Απόλλωνα που πέτυχε το απόλυτων των βαθμών στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, αλλά το γεγονός αυτό αποτελεί και κίνητρο για να διεκδικήσουν με μανία τη νίκη και να το τερματίσουν. «Είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς. Θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Οι παίκτες είναι έτοιμοι και ανυπομονούμε. Πρέπει να έχουμε ένταση», είπε ο Καταλά για το παιχνίδι. Ο τεχνικός της ΑΕΚ, μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, σημείωσε: «Θα είναι από τα πιο δύσκολα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Πρέπει και στην άμυνα και στην επίθεση να προσέξουμε. Πρέπει να είμαστε αρκετά επιθετικοί. Ο Απόλλων πιέζει ψηλά». Τι σημαίνει μια νίκη επί του Απόλλωνα ο Καταλά είπε χαρακτηριστικά: «Θα μας προσφέρει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Όμως είναι το ίδιο σημαντικό με τα άλλα παιχνίδια».

Ο τεχνικός της ΑΕΚ διάβασε και ανέλυσε το παιχνίδι του αντιπάλου τους. Προετοίμασε την ομάδα του και ετοίμασε το πλάνο του, απομένει να διαφανεί πώς θα προσεγγίσει τον αγώνα. Η ΑΕΚ έδειξε ότι της αρέσει να κρατά και να κυκλοφορεί μπάλα, παίζοντας και από τα άκρα αλλά και από τον άξονα. «Είναι ομάδα που πιέζει και τρέχει αρκετά, είναι δυνατοί στις μονομαχίες και έχουν καλό προπονητή», σχολίασε για τον Απόλλωνα και πρόσθεσε: «Πρέπει να είμαστε γενναίοι, πρέπει να κρατήσουμε μπάλα. Αν κάνουμε κάποια πράγματα σωστά θα έχουμε τις ευκαιρίες μας. Πιστεύω στους παίκτες μου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ