aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Διατηρούν χαμηλούς τόνους και έχουν τους λόγους τους

ΑΕΚ: Διατηρούν χαμηλούς τόνους και έχουν τους λόγους τους

Δεν αντιλέγει κανείς πως η νίκη που πέτυχε η ΑΕΚ στην αναμέτρηση με τον Εθνικό, ήταν άκρως σημαντική. Εκτός από τους τρεις πολύτιμους βαθμούς που τη διατήρησαν σε θέση οδηγού για τρίτη διαδοχική αγωνιστική, αποτέλεσε γερή τονωτική ένεση στην ψυχολογία των παικτών, ιδιαίτερα με τον τρόπο που ήλθε. «Οι τρεις βαθμοί είναι οι πιο πολύτιμοι μέχρι τώρα», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Νταβίδ Καταλά, ο οποίος διατηρεί χαμηλούς τόνους και έχει τους λόγους του.

Στην ΑΕΚ, παρά το γεγονός πως άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι το φετινό σύνολο έχει την ποιότητα και την προοπτική για μεγάλα πράγματα, δεν δείχνουν καμία διάθεση να ανεβάσουν τους τόνους. Δεν το έπραξαν ούτε μετά τις νίκες στα ντέρμπι, προτιμώντας να διατηρήσουν χαμηλό προφίλ. Ακόμα και ο πρόεδρος της ΑΕΚ Άντρας Καραπατάκης, μιλώντας στο ΡΙΚ, υπογράμμισε ότι «τίποτα δεν κάναμε, βρισκόμαστε στην πρώτη θέση και πρέπει να συνεχίσουμε προσγειωμένα», αποφεύγοντας μάλιστα να οριοθετήσει ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι Λαρνακείς, λοιπόν, το πάνε βήμα-βήμα, παιχνίδι-παιχνίδι και αναλόγως των βαθμολογικών δεδομένων με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, θα πράξουν. Τουλάχιστον, σε σχέση με πέρυσι, πάντως, η ομάδα έχει τον τρόπο και τον χαρακτήρα να κερδίζει παιχνίδια, όπως το πρόσφατο με τον Εθνικό. Αν μιλούσαμε με τα περσινά δεδομένα, μάλλον το εν λόγω ματς θα είχε χαθεί πριν καν το καταλάβουν οι κιτρινοπράσινοι.

Το πνεύμα νικητή που χτίζεται σταδιακά, αποτελεί το μεγαλύτερο όφελος στην έως τώρα πορεία, ωστόσο άπαντες παραμένουν προσγειωμένοι και ήδη έχουν στραμμένα τα βλέμματα στην αναμέτρηση με τον Άρη προκειμένου να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα με στόχο ένα ακόμη τρίποντο.

Πρόκειται για ομολογουμένως εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, με βάση τα δείγματα γραφής που κατέθεσε ο επικείμενος αντίπαλος, κάτι που κρούει το καμπανάκι του κινδύνου. Ο α΄γύρος του πρωταθλήματος, υπενθυμίζουμε, θα κλείσει για την ΑΕΚ με άλλα δύο ζόρικα 90λεπτα απέναντι σε ΑΠΟΕΛ (22/9) και ΑΕΛ (28/11).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ