aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Δεν τη ζαλίζει η κορυφή

ΑΕΚ: Δεν τη ζαλίζει η κορυφή

Το τρένο της ΑΕΚ πέρασε από τη Λεμεσό, διατήρησε το +4 από τον ΑΠΟΕΛ και άνοιξε τη ψαλίδα από την Πάφος FC στο +8. Οι κιτρινοπράσινοι επικράτησαν στο Τσίρειο της Καρμιώτισσας με 3-1, χάρις σε γκολ των Εγγλέζου (35’), Νίκολιτς (46’) και Πονς (70’), για την 22η αγωνιστική και έφτασαν στη 17η νίκη τους στο πρωτάθλημα, δείχνοντας πως δεν τους ζαλίζει η κορυφή.

Οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Όλτρα δεν θάμπωσαν με την απόδοση τους, έπαιξαν όμως όσο χρειάστηκε, πάτησαν γκάζι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και με δύο γκολ στα πρώτα 25 λεπτά «καθάρισαν» την υπόθεση τρίποντο. Στη συνέχεια διαφύλαξαν με σχετική άνεση το υπέρ τους σκορ, πανηγυρίζοντας στο τέλος την τέταρτη διαδοχική νίκη και 13η στα τελευταία 14 ματς πρωταθλήματος.

«Είναι πολύ σημαντική νίκη και ευχαριστώ τους παίκτες μου. Είχαμε και την τύχη σε κάποιες καθοριστικές στιγμές. Σήμερα όμως μία ομάδα έπρεπε να κερδίσει. Πήραμε τις σωστές αποφάσεις. Τους χαρακτηρίζω πολεμιστές (σ.σ. τους παίκτες του)», ανέφερε ο Ισπανός τεχνικός μετά το τέλος της αναμέτρησης, για να συνεχίσει σχολιάζοντας το +4 που βρίσκεται η ομάδα του από τη δεύτερη θέση: «Προσπαθούμε να κερδίσουμε κάθε αγώνα, είναι σημαντικό. Ξεχνάμε όλα τα υπόλοιπα, πάντα στόχος είναι η νίκη. Δεν είναι σημαντικό το +4, δεν σημαίνει τίποτα, αλλά μας δίνει αυτοπεποίθηση».

Όσον αφορά στον Νεμάνια Νίκολιτς, με δόση τύχης συνδύασε το ντεμπούτο του με γκολ, βρίσκοντας αντίπαλα δίχτυα μετά από δέκα μήνες, κάτι που δεδομένα θα τον βοηθήσει. Τελευταίο του γκολ ήταν στις 8 Μαΐου του 2022, όταν ως παίκτης της Φέχερβαρ σκόραρε κόντρα στην Ούιπεστ. Μεσολάβησε η εξάμηνη παρουσία του στην τουρκική Πέντικσπορ, με την οποία κατέγραψε εννέα συμμετοχές χωρίς να σκοράρει.

Η προσοχή πλέον στο στρατόπεδο των κιτρινοπράσινων στρέφεται από σήμερα στον εντός έδρας αγώνα της Παρασκευής, για την 22η αγωνιστική κόντρα στον Ακρίτα. Μοναδικός στόχος για τους Λαρνακείς η νίκη και οι τρεις βαθμοί, πριν από το δεκαήμερο «φωτιά», όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει δις την Ντνίπρο για το Κόνφερενς Λιγκ, ΑΕΛ και Απόλλωνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ