aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Δεν τα… βγάζει πέρα χωρίς τον Τρισκόφσκι

ΑΕΚ: Δεν τα… βγάζει πέρα χωρίς τον Τρισκόφσκι

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Το πόσο μεγάλη επιρροή έχει ο Ιβάν Τρισκόφσκι στο παιχνίδι της ΑΕΚ είναι κάτι που δεν χρειάζεται κανείς να είναι ειδικός στο ποδόσφαιρο για να το αντιληφθεί. Ο έμπειρος επιθετικός αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο όπλο στα χέρια του Ιμανόλ Ιδιάκεθ. Φέτος έχει καταφέρει να πετύχει ήδη 10 γκολ σε οκτώ ματς, όμως ενόψει του αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα κινδυνεύει να μείνει εκτός πλάνου λόγω τραυματισμού.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΚ: Περιμένει επιστροφές ο Ιδιάκεθ

Η «Goal News» προχώρησε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα, μαζεύοντας όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος της ΑΕΚ κατά οποία αγωνίστηκε χωρίς τον Τρισκόφσκι, θέλοντας να απαντήσει στο ερώτημα αν οι αριθμοί αποτυπώνουν πόσο λείπει όταν απουσιάζει.

Από τον Ιανουάριο του 2016 που ήρθε στην ΑΕΚ, ο Τρισκόφσκι έχει χάσει συνολικά 29 παιχνίδια. Από αυτά η ομάδα της Λάρνακας έχει κερδίσει μόλις τα 13 χωρίς τον… Ιβάν τον τρομερό στην ενδεκάδα της, έχασε τα 10 και έξι ματς έληξαν ισόπαλα. Διεκδίκησε 87 βαθμούς και κέρδισε μόλις 45, δηλαδή κάτι περισσότερο από το 50%.

Δίχως αμφιβολία οι αριθμοί αποτυπώνουν με τον πλέον έντονο και πειστικό τρόπο πόσο επηρεάζεται η ΑΕΚ χωρίς τον Τρισκόφσκι στην ενδεκάδα της. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι τι κάνει η ΑΕΚ όταν αντιμετωπίζει τη Νέα Σαλαμίνα και απουσιάζει ο Τρισκόφσκι. Αυτό έχει συμβεί έξι συνολικά φορές, με την ΑΕΚ να μετρά τέσσερις ήττες, μία ισοπαλία και μόλις μία νίκη.

Αν απουσιάσει λοιπόν ο Τρισκόφσκι στο ματς της επόμενης αγωνιστικής με τη Νέα Σαλαμίνα, η προϊστορία προειδοποιεί ότι η ΑΕΚ πολύ δύσκολα θα καταφέρει να πάρει τη νίκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ