aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ ΚύπρουΑΕΚ: Δεν τα κατάφερε με Ραζή, πάει για μπαμ με Μπιγκς

ΑΕΚ: Δεν τα κατάφερε με Ραζή, πάει για μπαμ με Μπιγκς

Το αποτέλεσμα της κλήρωσης που έτυχε στην ΑΕΚ, στη διαδικασία που έλαβε χώρα στο Μόναχο, δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό. Ο λόγος για τη συμμετοχή των πρασινοκίτρινων, στη νεοσύστατη Ευρωπαϊκή διοργάνωση του FIBA Basketball Champions League.

Ωστόσο εδώ τίθεται ένα… εύλογο ερώτημα. Πέρσι, όταν η ΑΕΚ αγωνιζόταν στο  FIBA Europe Cup έφθασε μέχρι τα πρόθυρα της προημιτελικής φάσης. Γιατί να μην επαναληφθεί και  ένα τέτοιο… θαύμα; Πάντως, στην πόλη του Ζήνωνα δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Οι πρωταθλητές προσπαθούν να κλείσουν τις κενές θέσεις ξένων καλαθοσφαιριστών στο ρόστερ με το οποίο θα παρουσιαστούν κατά την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Και αυτό θα γίνει με μπασκετμπολίστες που θα προκαλέσουν αίσθηση στις τάξεις του κόσμου των πρωταθλητών. Η ΑΕΚ στη νέα σεζόν θα διαθέτει έξι συνολικά παίκτες. Επειδή, όμως, στο πρωτάθλημα πέντε δικαιούνται να αγωνίζονται, ο ένας θα παίζει μόνο στην Ευρώπη.

Ήδη έγινε η αρχή με τον Ντιζόν Τόμπσον τον περασμένο Ιούνιο, ενώ ένας εκ των παικτών που θα αποκτηθούν στη συνέχεια, θα είναι ο Τάιρελ Μπιγκς. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ διαθέτει υψηλή ποιότητα και πλούσιο ταλέντο, όντας εξαιρετικά περιζήτητος στην αγορά λόγω και του κυπριακού του διαβατηρίου. Είναι παντρεμένος με την διεθνή παίκτρια, Σόνια Παπαδοπούλου και έτσι από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται ως Κύπριος.

Η συμφωνία ανάμεσα στον Μπιγκς και στην ομάδα του Λίνου Γαβριήλ είναι δεδομένη και η ομάδα της Λάρνακας θα ενισχυθεί με έναν παίκτη-κλειδί, ο οποίος θα βοηθήσει και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Υπενθυμίζουμε πως ο πρώην άσος του Κεραυνού και του ΑΠΟΕΛ ήταν ο κορυφαίος παίκτης των γαλαζοκίτρινων στον περσινό τελικό κυπέλλου, όπου η ομάδα της πρωτεύουσας κατέκτησε το τρόπαιο σε βάρος της ΑΕΚ.

Εν τω μεταξύ, η ΑΕΚ έκανε προσπάθεια για να αποκτήσει τον Κρίστοφερ Ραζή. Ωστόσο, ο 26χρονος Κύπριος άσος, θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και στο Ρέθυμνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ