aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Δεν τα έκανε όλα όπως τα σχεδίασε

ΑΕΚ: Δεν τα έκανε όλα όπως τα σχεδίασε

ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥΣ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΑΚ)

Η ΑΕΚ το «πάλεψε» προψές απέναντι στη Γάνδη (0-3), παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο της «Γκελάμκο Αρίνα» με πάθος, θέληση και αποφασιστικότητα. Εντούτοις, τα στοιχεία αυτά δεν ήταν ικανά για να την οδηγήσουν στην αγωνιστική υπέρβαση και κατ’ επέκταση, στην εξασφάλιση του πολυπόθητου εισιτηρίου της πρόκρισης στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι δηλώσεις του Έκτορ Χέφελ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, πριν από την αναμέτρηση, μπορούν να συνοψίσουν εν συντομία τι δεν πήγε καλά στον προψεσινό αγώνα. Ο Ολλανδός μέσος ανέφερε πως για να έφευγε με αποτέλεσμα πρόκρισης στις αποσκευές της από τη Γάνδη η ομάδα του, έπρεπε οπωσδήποτε να ακολουθήσει τις εξής τρεις οδηγίες: Να κρατήσει μπάλα, να μην δώσει έδαφος στην αντίπαλό της να επιτεθεί και να είναι συμπαγής. Οι Λαρνακείς πέτυχαν μόνο το τελευταίο και νομοτελειακά γνώρισαν τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ, στερούμενοι ταυτόχρονα και την ευκαιρία να διεκδικήσουν για τέταρτη φορά την είσοδό τους στους ομίλους του θεσμού.

Παρ’ όλα αυτά, απόλυτα δικαιολογημένα, ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ δήλωσε περήφανος για τους ποδοσφαιριστές του. Στάθηκαν αξιοπρεπέστατα απέναντι σε ομάδα με συνολική χρηματιστηριακή αξία που ξεπερνά τα 82 εκατομμύρια ευρώ και συμμετέχει σε ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο πρωτάθλημα, που βρίσκεται σταθερά στη δεκάδα της σχετικής κατάταξης της UEFA. Ενδεικτικό της ποιοτικής διαφοράς που έχει το εγχώριο πρωτάθλημα συγκριτικά με την Jupiler Pro League, είναι και το κόστος των ποδοσφαιριστών. Οι ποδοσφαιριστές της βελγικής λίγκας αξίζουν 8 φορές περισσότερο από τους παίκτες που αγωνίζονται στο κυπριακό πρωτάθλημα!

Επιπλέον, ο Βάσκος τεχνικός έχει αρκετούς λόγους να είναι χαρούμενος για την εμφάνιση της ομάδας του. Η ΑΕΚ είναι ασυνήθιστα ομοιογενής, εάν συνυπολογίσει κανείς ότι βρισκόμαστε στα μέσα Αυγούστου. Το γεγονός αυτό είναι αποτέλεσμα της μη εκτεταμένης διαφοροποίησης του ρόστερ. Κάτι που ο προπονητής των κιτρινοπρασίνων αντιλαμβάνεται πλήρως, γι’ αυτό άλλωστε προχώρησε και στη δήλωση ότι ο σύλλογος θα κυνηγήσει με όλες του τις δυνάμεις τον στόχο του πρωταθλήματος. Φυσικά, προκειμένου να πετύχει η ΑΕΚ κάτι τέτοιο, οφείλει να μην έχει «κενούς» μήνες. Μήνες δηλαδή που θα κάνει τέσσερα έως πέντε ανεπιτυχή αποτελέσματα στη σειρά και θα της στερούν τη δυνατότητα να το διεκδικήσει με αξιώσεις.

Η εμφάνιση του Τόνιο αποτελεί άλλη μία πηγή αισιοδοξίας. Δεν είναι λίγες οι φορές που στο στρατόπεδο των Λαρνακέων υπήρξε μουρμούρα για τα επίπεδα απόδοσης του 32χρονου Ισπανού γκολκίπερ. Οι επεμβάσεις του στο «σεληνιασμένο» πεντάλεπτο της Γάνδης (27’ μέχρι 32’), διάστημα στο οποίο τα «βουβάλια» πραγματοποίησαν έξι τελικές προσπάθειες, καταδεικνύουν και την κλάση του σαν τερματοφύλακα. Ιδιαίτερα οι αποκρούσεις του στην κεφαλιά του Πλαστούν και στο εξαίσιο φαλτσαριστό σουτ του Γιάρεμτσουκ είχαν υψηλό βαθμό δυσκολίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ