aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Δεν καταλαβαίνει τίποτα...

ΑΕΚ: Δεν καταλαβαίνει τίποτα…

Είναι η μοναδική ομάδα που σε 11 αναμετρήσεις δέχθηκε μόλις μία φορά την ήττα. Διαθέτει την καλύτερη αμυντική γραμμή με μόλις 6 γκολ παθητικό, τη δεύτερη καλύτερη επίθεση με 17 τέρματα, περνώντας παραλλήλως με απόλυτη επιτυχία τις εκτός έδρας αποστολές απέναντι σε Απόλλων, Ανόρθωση και ΑΕΛ. Ομάδες που στον δεύτερο γύρο θα τα πει στο «σπίτι» της, εκεί που σε 7 αγώνες μετρά 5 νίκες και 2 ισοπαλίες, αντλώντας δηλαδή τους 17 από τους 21 διαθέσιμους βαθμούς.

Η φετινή ΑΕΚ, όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα των προηγούμενων δύο ετών, αλλά δείχνει ικανή να διεκδικήσει έως το τέλος τον τίτλο της πρωταθλήτριας για πρώτη φορά στην ιστορία της. Παρά το γεγονός πως δεν το «φωνάζουν», οι Λαρνακείς γνωρίζουν ότι έχουν δημιουργήσει ικανότατο σύνολο και με βάση τα έως τώρα πεπραγμένα, το λιγότερο που μπορεί να διεκδικήσει είναι ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η ομάδα του Νταβίδ Καταλά, προερχόμενη από δύο σερί αποτυχημένες προσπάθειες να σκοράρει και κατ’ επέκταση να καρπωθεί το τρίποντο (πρώτη φορά συνέβη στην τρέχουσα σεζόν), αντέδρασε προχθές δυναμικά. Δεν την κατέβαλε το άγχος και η πίεση, λειτούργησε στο μεγαλύτερο σκέλος του 90λέπτου αρμονικά στον αγωνιστικό χώρο, αποδεικνύοντας ότι είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα.

Απέναντι στην ΑΕΛ, ομάδα που «διψούσε» για τη νίκη, παρουσιάστηκε πολύ καλά προετοιμασμένη και πρωτίστως «διαβασμένη», πανηγυρίζοντας στη Λεμεσό σπουδαία επιτυχία, την 7η συγκεκριμένα, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις στον πρώτο γύρο.

Στην ΑΕΚ ωστόσο, δεν ενθουσιάζονται. Κρατούν χαμηλούς τόνους και σε αυτή τη… γραμμή, όπως λένε, θα κινηθούν μέχρι το τέλος της διαδρομής, με τις τοποθετήσεις του Καταλά μετά το τέλος του προχθεσινού ματς να είναι άλλη μία φορά ενδεικτικές: «Για εμάς δεν μπαίνει πίεση είτε είμαστε στην πρώτη είτε στη δεύτερη θέση. Δεν σκεφτόμαστε ούτε τη βαθμολογία, ούτε τίποτε άλλο, πάμε βήμα με βήμα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ