aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Δεν είχε απάντηση και περνάει από εξετάσεις

ΑΕΚ: Δεν είχε απάντηση και περνάει από εξετάσεις

Θα μπορούσε να είχε αποφύγει την πρώτη αποτυχία της στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ, αλλά δεν μπορεί να νιώθει αδικημένη από την ήττα που δέχθηκε στο Τσίρειο. Ο Άρης κέρδισε με το «σπαθί» του την ομάδα της Λάρνακας, η οποία για πρώτη φορά δεν σκόραρε στο πρωτάθλημα και υποχώρησε στη δεύτερη θέση με 20 βαθμούς, ένα λιγότερο από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα.

Οι κιτρινοπράσινοι δεν έφτασαν σε ψηλά επίπεδα απόδοσης. Ιδίως στο πρώτο ημίχρονο ήταν σχεδόν ανύπαρκτοι επιθετικά. Ούτε στο πρώτο μισάωρο, δηλαδή πριν την αποβολή του Γκουστάβο Λέντες μπόρεσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Βανά Άλβες, ούτε στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου σαρανταπενταλέπτου.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η ΑΕΚ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και είχε την πιο καλή ευκαιρία της στο παιχνίδι με το δοκάρι του Εσπινόσα στο 60’. Το αριθμητικό μειονέκτημα, έγινε αριθμητικό πλεονέκτημα σε διάστημα δέκα λεπτών (αποβολές Γκαρσία και Μουσούντα στο 61’ και 70’), όμως η ομάδα του Νταβίδ Καταλά δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευθεί.

Οι πολλές διακοπές, τα φάουλ και το άναρχο παιχνίδι έφεραν αργό τέμπο στο παιχνίδι κάτι που βόλεψε τον Άρη και η ΑΕΚ δεν βρήκε απάντηση, ώστε να φτάσει στην ισοφάριση. Η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα είναι γεγονός και πλέον οι Λαρνακείς καλούνται να περάσουν από σοβαρές εξετάσεις. Η διαχείριση της αποτυχίας είναι εξίσου σημαντικό γνώρισμα ομάδας που πρωταγωνιστεί και το ντέρμπι με τον φορμαρισμένο ΑΠΟΕΛ στην «Αρένα» με την επανέναρξη του πρωταθλήματος αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ΑΕΚ να δείξει από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ