aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Δέκα με… τόνο!

ΑΕΚ: Δέκα με… τόνο!

Μετά τη ζόρικη νίκη επί του Ολυμπιακού, η ΑΕΚ πήγε στη Λεμεσό γνωρίζοντας πως ο Απόλλων είναι σε πολύ καλό φεγγάρι. Κάτι που της αύξησε αυτομάτως τον βαθμό υποψίας και αγωνιστικής ετοιμότητας, φεύγοντας εν τέλει με… πελώριο σκορ (4-1). Σε ένα πρωτάθλημα που στις πρώτες πέντε αγωνιστικές δεν έχει «σταθερές», όλοι κερδίζουν και όλοι χάνουν και το απρόβλεπτο καθίσταται ακόμα μεγαλύτερο, οι Λαρνακείς δείχνουν ότι πατούν όλο και πιο σταθερά στον αγωνιστικό χώρο, χτίζοντας σταδιακά ισχυρό «χαρακτήρα». Κάτι που βεβαίως ενισχύει την αισιοδοξία όσον αφορά στη συνέχεια.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ανάγκασαν τους κυανόλευκους στην πρώτη ήττα. Δεν είναι μόνο το γεγονός πως πέτυχαν περισσότερα γκολ (4) σε ένα 90λεπτο από ότι είχαν δεχθεί προηγουμένως σε 360 ολόκληρα αγωνιστικά λεπτά (3). Οι κιτρινοπράσινοι έδειξαν μεγάλη συνέπεια και πρωτίστως, είχαν ομαδικό πνεύμα. Και για ένα παντελώς νέο σύνολο που οικοδομήθηκε μόλις προ λίγων μηνών, αυτό έχει σπουδαία σημασία.

Πάμε πιο κάτω: Η τακτική, το πλάνο, οι προσαρμογές την ώρα της αναμέτρησης είναι πράγματα πολύ σημαντικά και σε όλα αυτά εκ του αποτελέσματος, αλλά και από τη ροή του αγώνα, είναι ξεκάθαρο πως ο Νταβίδ Καταλά επιβλήθηκε. Το δικό του πλάνο, η δικιά του στρατηγική ήταν εκείνη που κυριάρχησε, έθεσε κανόνες στη διάρκεια του παιχνιδιού που ο Απόλλων ποτέ δεν μπόρεσε να τους αλλάξει και η ΑΕΚ, πανηγύρισε την τρίτη και σπουδαιότερη μέχρι στιγμής νίκη, μειώνοντας αυτομάτως σε απόσταση αναπνοής τη διαφορά από την κορυφή (-1).

Πέραν από τις στρατηγικές, τα πλάνα, τις ιδέες και του κατά πόσο αυτά εκτελούνται αποτελεσματικά από τους παίκτες, υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο. Η ενέργεια, το επίπεδο προσήλωσης, η αποφασιστικότητα, η μαχητικότητα και η αυταπάρνηση που καταθέτει ο κάθε παίκτης. Και οι Λαρνακείς, συνολικά, πήραν σχεδόν άριστα στο Τσίρειο, «φωνάζοντας» πως έχουν τα απαιτούμενα εφόδια για να διεκδικήσουν τους στόχους μέχρι τέλους.

«Mπράβο ομάδα! Μπράβο στους οπαδούς. Μπράβο ΑΕΚάρα! Αυτός είναι ο δρόμος. Ένα ακόμη βήμα. Και να θυμάστε, ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο τρισευτυχισμένος τεχνικός διευθυντής Τσάβι Ρόκα, την ίδια ώρα που ο προπονητής της ομάδας, επαναλαμβάνει πως «απαιτείται να διατηρήσουμε τα πόδια στο έδαφος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ