aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ Αρένα, το… κάστρο της!

ΑΕΚ Αρένα, το… κάστρο της!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από την ημέρα που η ΑΕΚ μπήκε στο ιδιόκτητο γήπεδό της. Το ΑΕΚ Αρένα άνοιξε τις πύλες του στις 17 Οκτωβρίου του 2016 στον αγώνα με τον Άρη, στον οποίο η ΑΕΚ επιβλήθηκε εύκολα με 4-0. Το πρώτο γκολ στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ το πέτυχε με μακρινό δυνατό σουτ ο Χόρχε Λαρένα. Από τότε, η ομάδα της Λάρνακας έχει καταφέρει να πετύχει πολλά γκολ στην έδρα της και να δημιουργήσει ένα «κάστρο» που πολύ λίγες ομάδες κατάφεραν να ρίξουν.

Σε αυτά τα τρία χρόνια η ΑΕΚ έχει δώσει 69 αγώνες σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη. Πέτυχε 48 νίκες, 16 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα και δέχθηκε μόλις πέντε ήττες. Πράγμα που σημαίνει ότι έχει ποσοστό νικών σχεδόν 70%, για την ακρίβεια 69,57%, κάτι που δείχνει τη μεγάλη της δυναμική όταν αγωνίζεται εντός έδρας. Οι πέντε ήττες που δέχθηκε είναι από πέντε διαφορετικές ομάδες. Πρώτη ομάδα που κέρδισε στο ΑΕΚ Αρένα ήταν ο Απόλλων και ακολούθησαν Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ και Νέα Σαλαμίνα.

Όλα τα πιο πάνω στατιστικά «φωτογραφίζουν» γιατί ο κόσμος και η διοίκηση της ΑΕΚ ήθελαν τη δική τους ποδοσφαιρική έδρα. Η ομάδα της Λάρνακας έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια και σε αυτό συνέβαλε και η έδρα της. Ένα άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο είναι το αήττητο που μετρά στα εντός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει στην Ευρώπη. Σε 10 ματς η ΑΕΚ έχει οκτώ νίκες και δυο ισοπαλίες με συντελεστή τερμάτων 25 υπέρ και μόλις ένα κατά. Βάσει των πιο πάνω, λοιπόν, το ΑΕΚ Αρένα αποτελεί ένα μεγάλο «όπλο» για την ΑΕΚ στην προσπάθειά της να παραμείνει ισχυρή, αλλά συνάμα και στην προσπάθεια που κάνει για να φθάσει στην κορυφή και στην κατάκτηση του πρώτου της πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ