aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ - Απόλλων: Πήρε παράταση η νέα αρχή…

ΑΕΚ – Απόλλων: Πήρε παράταση η νέα αρχή…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ήθελαν μόνο νίκη στο ψεσινό εξ αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής, συμβιβάστηκαν με την ισοπαλία. Η ΑΕΚ και ο Απόλλων ζητούσαν διακαώς το τρίποντο στο μεταξύ του ντέρμπι στη Λάρνακα, αλλά έμειναν στο 0-0.

Έτσι, η νέα αρχή που ήθελαν πήρε παράταση για μεταγενέστερο στάδιο. Οι μεν κιτρινοπράσινοι θα την αναζητήσουν στο νέο εντός έδρας παιχνίδι με τον Εθνικό την ερχόμενη Παρασκευή, οι δε κυανόλευκοι στο νέο εξ αναβολής ντέρμπι της ερχόμενης Τετάρτης με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

Άρχισε δίχως φάσεις το παιχνίδι και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Αρχικά, οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν πρόβλημα στο παιχνίδι κυκλοφορίας της μπάλας των γηπεδούχων, ασκώντας πίεση ψηλά. Οι ποδοσφαιριστές του Ιμανόλ Ιδιάκεθ χρειάστηκαν περίπου 15 λεπτά ώσπου να προσαρμοστούν και ακολούθως, βελτιώθηκαν και βρήκαν λύσεις.

Μετά το 20λεπτο ζεστάθηκε το ματς και άρχισαν οι συγκινήσεις μπροστά στις εστίες, με κορυφαίες από μία για κάθε ομάδα. Πρώτα με την κεφαλιά του Γιούστε, που υποχρέωσε τον Τόνιο σε δύσκολη απόκρουση στο 26’ και τρία λεπτά αργότερα με κεραυνό του Τρισκόφσκι στο δοκάρι.

Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες άσφαιρες, σε ισορροπημένο ματς, όπως αποδεικνύουν τα στατιστικά: 3-2 στα σουτ για την ΑΕΚ, 48%-52% κατοχή για τον Απόλλωνα και από τέσσερα κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάστηκαν επιφυλακτικές αρχικά οι ομάδες, με αποτέλεσμα να περιοριστούν ξανά οι επικίνδυνες φάσεις μπροστά από τις εστίες. Πέραν της ευκαιρίας του Σαρδινέρο στο 54’, το δεύτερο μισό του ματς ζεστάθηκε πάλι με το πέρας του 20λέπτου.

Τότε ήταν που άρχισε να βρίσκει χώρους η γηπεδούχος και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις ειδικά προς το τέλος του παιχνιδιού. Μάλιστα, βρήκε τις κυριότερες ευκαιρίες στο 87’ και στο 90’+2, πρώτα με άστοχο σουτ του Φιόλιτς και έπειτα με δυνατό σουτ του Τρισκόφσκι, ο οποίος υποχρέωσε τον Μολ να κάνει την απόκρουση του αγώνα.

Τα στατιστικά πάντως διαφοροποιήθηκαν στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού. Η ΑΕΚ είχε έξι τελικές έναντι μίας του Απόλλωνα, ενώ γύρισε την κατοχή στο 52-48% υπέρ της. Δείγμα του ποια ήταν η πιο επικίνδυνη ομάδα.

Όπως και να έχει, όμως, οι δύο ομάδες έμειναν άσφαιρες και πήραν από έναν πόντο. Οι κιτρινοπράσινοι έκαναν έξι τους βαθμούς τους με τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες και οι κυανόλευκοι τέσσερις (με αγώνα λιγότερο), μένοντας για δεύτερο ματς δίχως νίκη, αφού προέρχονταν από την ήττα από την Ομόνοια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ