aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ-Απόλλων 0-2: Γάλλοι «τιμωροί» στη… γλιστερή Αρένα (vid & pics)

ΑΕΚ-Απόλλων 0-2: Γάλλοι «τιμωροί» στη… γλιστερή Αρένα (vid & pics)

Οι Ντιγκινί και Νταμπό τιμώρησαν τα λάθη της ΑΕΚ και ο Απόλλων απέδρασε με νίκη 2-0 από τη Λάρνακα. Οι Γάλλοι επιθετικοί σκόραραν από μία φορά και οι κυανόλευκοι έπιασαν στους 59 βαθμούς τη δεύτερη ΑΕΛ (υπερέχει λόγω των μεταξύ τους αποτελεσμάτων), υστερώντας κατά έναν της πρωτοπόρου Ομόνοιας. Έτσι, αύριο θα περιμένουν το ντέρμπι κορυφής στο Τσίρειο, για να δουν που θα τους βρει το πέρας της 29ης αγωνιστικής.

Τι να πει κανείς όμως για την ηττημένη; Παρά το πολύ καλό πρώτο ημίχρονό της, έφυγε για ακόμη μία φορά με άδεια χέρια σε παιχνίδι με αντίπαλο των τριών πρώτων θέσεων. Μάλιστα ήταν οδυνηρός ο τρόπος που έχασε σήμερα, αφού έως τη στιγμή που δέχτηκε το δεύτερο γκολ ήταν καλύτερη, αλλά είχε μοιραίο τον Μοϊσόφ, ο οποίος γλίστρησε και στις δύο φάσεις των τερμάτων.

Το ματς

Το προβάδισμα του Απόλλωνα στο πρώτο ημίχρονο μπορεί να χαρακτηριστεί «μαγική εικόνα». Η ΑΕΚ δεν του επέτρεψε να γίνει επικίνδυνος, αντιθέτως ήταν πιο απειλητική και φαινόταν ότι το πλάνο του προπονητή της, Σωφρόνη Αυγουστή, απέδιδε στο γήπεδο.

Είχε διπλή φάση στο 6’ με τους Σπιρόφσκι και Ακοράν, δύο ευκαιρίες με τον Ναράνχο στο 11’ και στο 37’, καθώς και μία κεφαλιά του Μακρή (20’). Όχι όμως μόνο δεν σκόραρε, τιμωρήθηκε κιόλας.

Άλλη μια κακή στιγμή των κιτρινοπρασίνων στην τρέχουσα σεζόν, από ατομικό λάθος, αξιοποιήθηκε στο 38’ από τους κυανόλευκους. Ο Μοϊσόφ γλίστρησε, ο Νταμπό έκλεψε, έφυγε σφαίρα στην περιοχή και επέλεξε να πασάρει στον αφύλακτο Ντιγκινί, ο οποίος πέτυχε το 16ο γκολ του στο πρωτάθλημα.

Τα ατομικά λάθη δεν σταματούσαν, όμως, στο δεύτερο ημίχρονο για την ΑΕΚ. Πρώτα ήταν το χέρι του Ναράνχο, που έφερε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Ντιγκινί για να αποκρούσει όμως ο Μολ στο 50’. Στη συνέχεια ο Νταμπό πήρε πάσα από περίπου 40 μέτρα, ο Μοϊσόφ που τον επιτηρούσε γλίστρησε πάλι και ο Γάλλος πλάσαρε στα δίκτυα, νικώντας τον Μολ στο 52ο λεπτό.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ ήταν σαφώς επηρεασμένη αρνητικά, ενώ ο Απόλλων ανέλαβε τα ηνία. Μάλιστα, το χαμηλό σκορ που έμεινε έως το τέλος οφειλόταν στην καλή μέρα του Μολ. Πέρα από το πέναλτι στο 50’, είχε και άλλες καλές αποκρούσεις στη συνέχεια, που δεν επέτρεψαν -αν μη τι άλλο- να μη γίνει ακόμη πιο βαριά η ήττα, όπως συνέβη σε προηγούμενα ματς με τις ομάδες της τριάδας.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΚ (Σωφρόνης Αυγουστή): Μολ, Tάντι, Μοϊσόφ (66′ Χάουγκεν), Αντωνιάδης, Ιωάννου (77′ Φερνάντεθ), Χέιτλι (77′ Σπόλιαριτς), Σπιρόφσκι, Ακοράν, Μακρής (77′ Μακρής), Nαράνχο (55′ Τολεμές), Τρισκόφσκι.

Απόλλων (Γιάννης Πετράκης): Γιοβάνοβιτς, Πέδρο, Ρομπέρζ, Γιούστε, Ψύχας (63′ Παναγιώτου), Μάρκοβιτς (45′ Ντένιτς), Κυριάκου (83′ Ματέι), Πίττας (83′ Γιαννιώτας), Μπίσεσβαρ (83′ Κατελάρης), Ντιγκινί, Νταμπό.

Σκόρερ: – / Ντιγκινί 38′, Νταμπό 52′

Κίτρινες: Χέιτλι / Ψύχας

Αποβολές: – / –

Στάδιο: AEK Αρένα.

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος.

4ος: Αναστάση Αναστάσης.

VAR: Χριστοδούλου Κυριάκος.

AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Δημητρίου Ανδρέας.

Το LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ