aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ: Κάτι θυμίζει, κάτι θυμίζει

ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ: Κάτι θυμίζει, κάτι θυμίζει

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ήττα με ανατροπή για τον ΑΠΟΕΛ. Από την ΑΕΚ. Χμ… Κάτι θυμίζει… Εκτός από το προψεσινό 1-2 στο «ΑΕΚ Αρένα», έρχεται στη μνήμη και το προ 15 μηνών και δέκα ημερών επίσης 1-2 στο ΓΣΠ. Ναι, τόσος καιρός πέρασε από την προηγούμενη ήττα με ανατροπή του κατόχου των τεσσάρων τελευταίων τίτλων.

Ήταν 22 Δεκεμβρίου 2015 όταν η ομάδα της Λάρνακας υποχρέωσε τους Λευκωσιάτες σε ήττα στη Λευκωσία, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 3’ με γκολ του Γκιγιέρμε Αμορίν. Πρώτα ο Νταβίδ Καταλά (31’) και έπειτα ο Αντρέ Άλβες (72’), έφεραν τα πάνω κάτω για την ΑΕΚ, η οποία είχε στον πάγκο τον νυν κόουτς των γαλαζοκιτρίνων, Τόμας Κρίστιανσεν. Το επανέλαβε, λοιπόν, έπειτα από 49 ματς.

Πάντως, το 1-2 είναι το σύνηθες όταν ηττάται με ανατροπή ο ΑΠΟΕΛ. Το συναντήσαμε άλλες τρεις φορές την τελευταία τριετία. Οι δύο ήταν για την περίοδο 2014-15 από τον Ερμή (Ονίλο 48’, 90’+2 / Σωτηρίου 6) και την ΑΕΛ (Ταγκμπατζούμι 66’, 73’ / Ρίισε 12’) σε Δασάκι και Τσίρειο, αντιστοίχως. Τέλος, την περίοδο 2013-14 ήταν η σειρά του Απόλλωνα να διαφοροποιήσει τα εις βάρος του δεδομένα (Γκιέ Γκιέ 26’, 67’ / Μοράις 11’).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ