aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ: Μπάσκετ… όπως ποδόσφαιρο!

Συναρπαστικές αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος καλαθόσφαιρας. Μία αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (3/2), η οποία θα είναι και τηλεοπτική, μία το Σάββατο (4/2) και μία την Κυριακή (5/2).

ΑΕΚ – ΑΠΟΕΛ (Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου – 19:00 – Cytavision): Στη Λάρνακα η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον ΑΠΟΕΛ, στο μεγαλύτερο ντέρμπι της αγωνιστικής. Οι κιτρινοπράσινοι είναι στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 22 βαθμούς (9 νίκες-4 ήττες) ενώ οι «γαλαζοκίτρινοι» είναι μία θέση πιο κάτω με 20 βαθμούς (7 νίκες-6 ήττες).

Με νίκη η ΑΕΚ θα ανοίξει την διαφορά από τον ΑΠΟΕΛ στους τρεις βαθμούς και θα έχει σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση της 2ης θέσης, ενώ θα παλέψει για ότι καλύτερο στα υπόλοιπα παιχνίδια της κανονικής περιόδου.

Από την άλλη, η ομάδα της Λευκωσίας εάν θέλει να διεκδικήσει μέχρι το τέλος της δεύτερης φάσης την 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, θα πρέπει να φύγει με το διπλό από την Λάρνακα. Η αναμέτρηση αναμένεται να είναι συναρπαστική, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την Cytavision.

Κεραυνός – Ένωση (Σάββατο 4 Φεβρουαρίου – 18:00): Ο πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα Κεραυνός θα υποδεχτεί το Σάββατο (4/2) στο «Κώστας Παπαέλληνας» την φετινή έκπληξη του πρωταθλήματος, Ένωση Νέων Παραλιμνίου. Οι ερυθροκίτρινοι είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς, έχοντας μόλις μία ήττα σε δεκατρείς αγώνες. Αυτή η ήττα προήλθε εντός έδρας, από την Ένωση Νέων Παραλιμνίου.

Η ομάδα του Στροβόλου  σίγουρα δεν επιθυμεί να επαναληφθεί το σενάριο της 2ης αγωνιστικής, όπου και γνώρισε την μοναδική φετινή της ήττα, και θα ψάξει το νικηφόρο αποτέλεσμα για να συνεχίσει την πορεία της για την κατάκτηση της 1ης θέσης στην κανονική περίοδο.

Από την άλλοι οι «βυσσινί» είναι στην 4η θέση με 19 βαθμούς (6 νίκες-7 ήττες) και θα ταξιδέψουν στην Λευκωσία με μοναδικό σκοπό να επαναλάβουν την έκπληξη της Α’ φάσης και να μπορέσουν να φύγουν με το θετικό αποτέλεσμα από το γήπεδο. Ο Κεραυνός αποτελεί το φαβορί για την νίκη, ωστόσο η Ένωση έδειξε στο παρελθόν πως είναι ικανή για εκπλήξεις!

ΕΘΑ – Απόλλων (Κυριακή 5 Φεβρουαρίου – 19:00): Τον Απόλλωνα θα φιλοξενήσει η ΕΘΑ την Κυριακή (5/2) στο «Ελευθερία» στο ντέρμπι των πιο χαμηλών θέσεων στον βαθμολογικό πίνακα. Η ΕΘΑ βρίσκεται στην 6η θέση με 15 βαθμούς (2 νίκες-11 ήττες), ενώ ο Απόλλων είναι στην 5η θέση με 16 βαθμούς (3 νίκες-10 ήττες). Και οι δύο ομάδες θα κυνηγήσουν το θετικό αποτέλεσμα, για να μπορέσουν να προσπαθήσουν για κάτι καλύτερο στη συνέχεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ