aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣAEK: Από την κόλαση στον παράδεισο

AEK: Από την κόλαση στον παράδεισο

Το πιο θεαματικό και εντυπωσιακό ματς της τρέχουσας σεζόν ξεδιπλώθηκε χθες βράδυ στη Λάρνακα, όπου η ΑΕΚ βρέθηκε στην… κόλαση απέναντι στον Άρη, όμως στην καρδιά της επίδοξης πρωταθλήτριας αρέσει μόνο ο παράδεισος! Ομολογουμένως απίθανο και άκρως τρελό ματς, με την μπίλια να σταματά στο 4-3 και τους κιτρινοπράσινους να ανανεώνουν την παραμονή στην κορυφή, με γκολ στο… χίλια!

Δώστε προσοχή: Η ομάδα του Σπιλέφσκι έπιασε στον ύπνο την αντίπαλο και προηγήθηκε με 2-0 χάρη στα τέρματα των Στρούσκι (20’) και Γκομίς (27’). Το σύνολο του Ολτρα, έδειξε χαρακτήρα. Όχι μόνο «απάντησε» σε διάστημα τριών λεπτών με τους Αλτμαν (33΄) και Λόπες (35’), αλλά έφτασε στην ολική ανατροπή, με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Ισραηλινού άσου (65΄). Οι πράσινοι, εκ νέου με τον Γκομίς έφεραν τον αγώνα στα ίσα (78΄) κι ο Φαράζ, δευτερόλεπτα πριν βάλει ο διαιτητής το σφυρί στο στόμα για τελευταία φορά, έγραψε τον επίλογο (90’+4).

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεστε, ο αγώνας κρίθηκε εν πολλοίς στις «τρύπιες» άμυνες. Ήταν θέμα ποιος θα κάνει το έξτρα λάθος και ποιος θα φανεί πιο εύστοχος. Ήταν, ασφαλώς και θέμα χαρακτήρα… Τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Άρης, έδειξαν την ίδια ακριβώς διάθεση και αποφασιστικότητα για να πάρουν το παιχνίδι. Χόρτασαν μπάλα τον κόσμο, δημιούργησαν σωρεία φάσεων, έστειλαν την μπάλα στο πλεκτό επτά φορές, κράτησαν τον φίλαθλο κόσμο σε αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, σε ένα 90λεπτο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στην τρέχουσα σεζόν.

Η ΑΕΚ, διατηρήθηκε για δεύτερη συναπτή αγωνιστική στην κορυφή της βαθμολογίας. Επέστρεψε στις νίκες μετά την ισοπαλία με την Ανόρθωση και τον αποκλεισμό στο κύπελλο από τη Νέα Σαλαμίνα, διατήρησε το +1 από τον ΑΠΟΕΛ και το +3 από την Πάφος FC, διευρύνοντας παραλλήλως σε διψήφιο αριθμό τη διαφορά από τον Άρη (+10). Αντιθέτως, οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν χωρίς νίκη μέσα στο 2023. Κατέγραψαν την έκτη διαδοχική ισοπαλία και δέχθηκαν την πρώτη ήττα μετά από ακριβώς ένα γύρο (εκ νέου από την ΑΕΚ) και βρέθηκαν στο -7 από την τριάδα που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Πάντως, το φινάλε του ματς, βρήκε παράγοντες και προπονητή του Άρη, να διατυπώνουν σφοδρά παράπονα για τον διαιτητή: «Είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει και αν έχει νόημα», είπε ο Κώστας Παπαδόπουλος, με τον Αλεξέι Σπιλέφσκι, να προσθέτει στα λεγόμενα του εκπροσώπου Τύπου της ομάδας: «Όλη η Κύπρος είδε ποιος καθόρισε το αποτέλεσμα. Ξεκίνησαν περίεργα τα πράγματα με τη 15λεπτη καθυστέρηση… Μπορεί να γίνει μια φορά, μπορεί να γίνει δύο αλλά όταν γίνεται σε κάθε παιχνίδι δεν ξέρω αν μπορούμε να κρατούμε το στόμα μας κλειστό».

Η αναμέτρηση ήταν ορισμένη να αρχίσει στις 17:00, όμως η σέντρα πήρε παράταση καθώς ο διαιτητής, Θεουλή, ένιωσε αδιαθεσία. Μεταφέρθηκε προληπτικά για εξετάσεις, ενώ τον αγώνα σφύριξε ο Π. Χατζηγεωργίου, με τον Μ. Αντωνίου να έρχεται εσπευσμένα στο γήπεδο για να αναλάβει καθήκοντα 4ου διαιτητή.

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ