aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Απέναντι οι Γερμανοί, στο μυαλό οι Λεμεσιανοί

ΑΕΚ: Απέναντι οι Γερμανοί, στο μυαλό οι Λεμεσιανοί

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Αν βγαίναμε στον δρόμο και ρωτούσαμε τον κόσμο της ΑΕΚ τι είναι αυτό που προτιμά ανάμεσα σε νίκη επί της Λεβερκούζεν και νίκη επί του Απόλλωνα, τότε το 99% θα απαντούσε το δεύτερο. Το αυριανό παιχνίδι με τους Γερμανούς μπορεί να προέχει χρονικά, όμως δεν έχει την ίδια σημασία με αυτό κόντρα στον Απόλλωνα. Ειδικά μετά και τις δυο απανωτές ήττες από το Παραλίμνι και την Πάφο, η αναμέτρηση με αντίπαλο την ομάδα της Λεμεσού και μάλιστα μέσα στο Τσίρειο, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Για την ώρα, όμως, η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές είναι υποχρεωμένοι να δουν την αυριανή αναμέτρηση με την Λεβερκούζεν.

Ο Ιραόλα σκέφτεται αλλαγές και είναι λογικό να έχει στο μυαλό του να ξεκουράσει κάποιους ποδοσφαιριστές μιας και η κούραση που βγάζει η ομάδα του είναι εμφανέστατη κι έχει ήδη στοιχίσει σημαντικούς βαθμούς. Η ΑΕΚ δεν έχει φρεσκάδα, δεν έχει αγωνιστική ταχύτητα, δεν έχει δημιουργικότητα στα τελευταία παιχνίδια κι αυτό το πλήρωσε με έξι -πολύ σημαντικούς- χαμένους βαθμούς. Απέναντι στη Λεβερκούζεν ο Βάσκος τεχνικός θα δώσει την ευκαιρία σε κάποιους ποδοσφαιριστές και δεν αποκλείεται η ενδεκάδα που θα παραταχθεί στο ΓΣΠ να έχει τις περισσότερες αλλαγές από κάθε άλλη φορά. Απ’ την άλλη με τα προβλήματα που υπάρχουν είναι και δεμένα τα χέρια του.

Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν οι Νάτσο Κάσες, Φακούντο Γκαρσία και Τομάς. Θυμίζουμε ότι στον αγώνα που έγινε στο Λεβερκούζεν ο Ράσπας είχε περάσει ως αλλαγή και είχε σκοράρει. Δεν είναι απίθανο να τον δούμε να παίρνει περισσότερο χρόνο στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων και πάλι κόντρα στους Γερμανούς. Πάντως, τα τέσσερα λεπτά που έπαιξε με τη Λεβερκούζεν είναι και τα μοναδικά φέτος για τον 17χρονο επιθετικό που περίμενε μετά την εμφάνιση και το γκολ το στη Γερμανία να πάρει κι άλλα λεπτά. Αυτό που καλείται να κάνει η ΑΕΚ, όποιοι ποδοσφαιριστές κι αν αγωνιστούν, είναι να βγάλει μία διαφορετική εικόνα στο γήπεδο. Να είναι ανταγωνιστική για να μπορέσει να αποκτήσει και καλύτερη ψυχολογία ενόψει του αγώνα με τον Απόλλωνα. Μέσα σε όλα είναι και το οικονομικό κομμάτι μιας και τυχόν νίκη θα φέρει 570.000 ευρώ στα ταμεία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ