aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Απαραίτητες προϋποθέσεις για το «κόλπο γκρόσο»

ΑΕΚ: Απαραίτητες προϋποθέσεις για το «κόλπο γκρόσο»

TOY ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο στόχος του τερματισμού στην τέταρτη θέση μοιάζει πολύ δύσκολος για την ΑΕΚ, ρεαλιστικά ομιλούντες. Με παντιέρα όμως το «ποτέ μη λες ποτέ», οι κιτρινοπράσινοι θα το παλέψουν για να ανατρέψουν το πλην έξι από την Ανόρθωση στις εναπομείνασες πέντε αγωνιστικές.

Για να έχει ασφαλώς νόημα η προσπάθειά τους, θα πρέπει μετά τις 21 Απριλίου, που θα γίνει η ρεβάνς των ημιτελικών του κυπέλλου, η ΑΕΛ να πάρει την πρόκριση εις βάρος του Ολυμπιακού. Διότι μόνο με κατάκτηση του κυπέλλου από τους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού θα είναι προνομιούχα η τέταρτη θέση για ένα εισιτήριο στο Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ.

Η άλλη απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην ανοίξει η ψαλίδα από τη «Μεγάλη Κυρία» και να ναυαγήσουν πρόωρα οι ελπίδες της ομάδας της Λάρνακας. Διότι άμα πάει στο πλην εννιά θα μπει οριστικά τελεία. Αντιθέτως, αν φτάσει στην τελευταία αγωνιστική και βρίσκεται σε απόσταση βολής από τους κυανόλευκους της Αμμοχώστου θα ετοιμαστεί για τελικό στο μεταξύ τους παιχνίδι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Ακόμα και τρεις βαθμούς λιγότερους να πάει στην έδρα της Ανόρθωσης, με νίκη θα την προσπεράσει καθώς στα προηγούμενα τρία ματς που έπαιξαν οι δύο ομάδες μετρούν από μία νίκη (0-1, 2-1) και μία ισοπαλία (0-0).

Στοίχημα για τους Λαρνακείς ασφαλώς είναι να συνεχίσουν τη βελτιωμένη έκδοση που παρουσιάζουν τις τελευταίες αγωνιστικές και να μαζέψουν όσο περισσότερους βαθμούς μπορούν στη δύσκολη σειρά των εναπομεινάντων παιχνιδιών (κατά σειρά): ΑΕΚ – ΑΕΛ, Ολυμπιακός – ΑΕΚ, Απόλλων – ΑΕΚ, ΑΕΚ – Ομόνοια, Ανόρθωση – ΑΕΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ