aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Αντίο Ευρώπη με εκατομμύρια στο ταμείο – Τα συνολικά έσοδα από την ιστορική πορεία

ΑΕΚ: Αντίο Ευρώπη με εκατομμύρια στο ταμείο – Τα συνολικά έσοδα από την ιστορική πορεία

Άξιος πρεσβευτής του κυπριακού ποδοσφαίρου αποδείχθηκε η ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας κράτησε ψηλά την κυπριακή σημαία και με την πορεία της μέχρι τους «16» του Κόνφερενς Λιγκ έγραψε την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία της. Οι Λαρνακείς έγιναν η δεύτερη κυπριακή ομάδα μετά τον ΑΠΟΕΛ που αγωνίστηκαν σε φάση νοκ άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης και μάλιστα κόντρα στη Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου ισοφάρισαν το ρεκόρ του ΑΠΟΕΛ με 16 ευρωπαϊκά παιχνίδια σε μια σεζόν.

Πέραν της αναγνώρισης, του γοήτρου και της παρακαταθήκης για τα επόμενα χρόνια (με συγκομιδή βαθμών και άνοδο στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ), η ΑΕΚ έχει τεράστιο οικονομικό όφελος από τη φετινή ευρωπαϊκή της πορεία. Συνολικά, τα εξασφαλισμένα έσοδα από τα μπόνους της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ανέρχονται στα €5,954.000!

Η συμμετοχή στην ενδιάμεση φάση για τους «16» του Κόνφερενς Λιγκ και η πρόκριση επί της Ντνίπρο στα νοκ άουτ της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ έφερε έσοδα  €1.100.000. Υπενθυμίζουμε πως η ΑΕΚ είχε ήδη καρπωθεί το ποσό των €3.630.000 για τη συμμετοχή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Η βαθμολογική συγκομιδή των κιτρινοπράσινων στους ομίλους ανήλθε στις €840.000. Άλλες €132.000 θα μπουν στον τραπεζικό λογαριασμό των κιτρινοπράσινων για το μπόνους δεκαετίας, ανάλογα με την πορεία κάθε ομάδες που έλαβε μέρος στη φάση των ομίλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Στο συνολικό ποσό των €5,954.000 δεν υπολογίζεται το market pool, τα έσοδα από τα εισιτήρια των οκτώ εντός έδρας ευρωπαϊκών αγώνων και έσοδα από πώληση προϊόντων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ