aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ - Ανόρθωση: Μη βάζεις το χέρι στη «φωτιά», μπορεί να είναι οφθαλμαπάτη!

ΑΕΚ – Ανόρθωση: Μη βάζεις το χέρι στη «φωτιά», μπορεί να είναι οφθαλμαπάτη!

Δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος στην Κύπρο που να βάζει το χέρι στη… φωτιά για το αν έκανε ή όχι χέρι ο Γιώργος Παπαδόπουλος στην επίμαχη φάση του 17’ στο ντέρμπι της Ανόρθωσης με την ΑΕΚ στην «Αρένα».

Παρά τις πολλές επαναληπτικές προβολές της Primetel ο φακός δεν ξεκαθαρίζει αν η μπάλα μετά το ψηλοκρεμαστό σουτ του Τέτε κτύπησε στον ώμο ή το χέρι του Κύπριου τερματοφύλακα της «Κυρίας». Η μπροστινή λήψη δείχνει ότι η μπάλα κτύπα στον ώμο του Παπαδόπουλου, ενώ η λήψη πίσω από το τέρμα δίνει την εντύπωση ότι αυτή σταμάτησε στο χέρι του Κύπριου πορτιέρε. Ο Λούκας Σωτηρίου αρχικά καταλόγισε παράβαση (και λογικά ήταν έτοιμος να αποβάλει τον Παπαδόπουλο), όμως μετά από υπόδειξη του βοηθού άλλαξε την απόφασή του, αφήνοντας την ΑΕΚ να διαμαρτύρεται.

Δείτε την επίμαχη φάση στο 1:12 του βίντεο που ακολουθεί

Πολλές φορές η εικόνα κάνει τερτίπια και ιδίως όταν η τεχνολογία δεν είναι σε θέση να ρίξει «φως» με κάμερες υψηλής ευκρίνειας η οι εγκαταστάσεις των γηπέδων δεν βοηθούν, πολλές φάσεις στο ποδόσφαιρο μένουν ως επίμαχες. Mερικές φορές χρειάζεται ειδική ανάλυση για να διαπιστωθεί το κατά πόσο υπήρξε παράβαση ή όχι.

Χαρακτηριστική φάση που ξεσήκωσε αρκετό «θόρυβο» ήταν αυτή του Τόνι Κάλβο σε εκτός έδρας παιχνίδι της Ανόρθωσης με τον Ερμή τη σεζόν 2013/2014. Μία φάση που έκανε το γύρο των κυπριακών και ελλαδικών ΜΜΕ καθώς αρκετοί «βάφτισαν» τη φάση ως «το γκολ φάντασμα του Κάλβο».

Ο Καταλανός σούταρε από πλάγια θέση και όπως βλέπετε στη φωτογραφία πιο κάτω η μπάλα πήρε κατεύθυνση προς τα δίκτυα του Άθου Χρυστοστόμου.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στη δεύτερη φωτογραφία πιο κάτω, εκατοστά του δευτερολέπτου αργότερα, η μπάλα ήταν έτοιμη να καταλήξει στα δίκτυα του Ερμή.

Μην παίρνετε όρκο. Η μπάλα όχι μόνο δεν μπήκε γκολ, αλλά ούτε καν πλησίασε στα δύο μέτρα το δεξί δοκάρι του Χρυσοστόμου! Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στο βίντεο που ακολουθεί η μπάλα πέρασε τουλάχιστον ενάμιση μέτρο δίπλα από το δοκάρι. Οι πρώτες φωτογραφίες και η κανονική ροή της φάσης πρόκειται καθαρά για οφθαλμαπάτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ