aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Αναζητεί δίαυλο για την απογείωση

ΑΕΚ: Αναζητεί δίαυλο για την απογείωση

Ισχυρά θεμέλια για την πέμπτη συμμετοχή σε τελικό κυπέλλου στην ιστορία της, θέλει να θέσει η ΑΕΚ στο σημερινό πρώτο παιχνίδι για την ημιτελική φάση με τον Εθνικό. Για να στεφθεί με επιτυχία η αποστολή, εννοείται πως η ομάδα του Νταβίδ Μπαντία πρέπει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα, να φτάσει στο ύψος μίας εκ των καλύτερων φετινών εμφανίσεων, «παρασύροντας» τον αντίπαλο στον δικό της ρυθμό και τους «κανόνες» που θέλει να επιβάλλει στον αγωνιστικό χώρο.

Οι Λαρνακείς, ασφαλώς, δεν ξέχασαν το τι τράβηξαν στη φάση των «16» μέχρι να ξεπεράσουν το εμπόδιο της ΠΑΕΕΚ, ομάδα που απέκλεισαν με δύο ισοπαλίες (1-1, 2-2). Εάν η δοκιμασία 180 λεπτών τούς έγινε μάθημα, θα το μάθουμε σε λίγες ώρες. Απέναντι στο σύνολο της Άχνας, δύο γύρους μετά (μεσολάβησε η εύκολη πρόκριση επί του Ονήσιλλου), λοιπόν, τα κίνητρα είναι τεράστια για την παρέα του Ιβάν Τρισκόφσκι. Από τη στιγμή που η κληρωτίδα τους κλείνει το μάτι μέχρι στιγμής, δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία που τους παρουσιάζεται. Ξεκάθαρος στόχος είναι να φτάσουν φέτος στην πηγή και να ξεδιψάσουν για τρίτη φορά!

Ο Καταλανός προπονητής που δεν υπολογίζει στους Νικόλα Εγγλέζου και Γκασπάρ Παναδέρο, προετοίμασε τους ποδοσφαιριστές για μία μάχη μέχρι τελικής πτώσεως. Το ξεκάθαρο μήνυμα είναι πως δεν χωρεί καμία υποτίμηση ο αντίπαλος, ζητώντας πάθος και πείσμα από το πρώτο λεπτό. Δίνει τεράστια σημασία στο σημερινό πρώτο 90λεπτο, προσδοκώντας ότι άπαντες θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Σε καμία περίπτωση δεν θέλει να επιτρέψει στην τέως ομάδα του να φύγει από το «ΑΕΚ Αρένα» με ένα αποτέλεσμα που θα τις αυξήσει τις πιθανότητες ενόψει του επαναληπτικού, γι΄αυτό και καθημερινώς σημείωνε στις προπονήσεις τη μεγάλη σημασία του σημερινού ματς.

Ο Μπαντία, αξιολόγησε και χθες την κατάσταση των ποδοσφαιριστών, καταλήγοντας στο πλάνο με το οποίο θα επενδύσει για τη νίκη. Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι απέναντι στην Ανόρθωση (1-0), δεν αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις στο αρχικό σχήμα. Οι Τούμπας, Ροσάλες, Τόμοβιτς (ή Γκονθάλεθ), Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία, Λέντες, Μάμας (ή Εσπινόσα), Αλτμάν, Φαράζ, Γκιούρσκο και Τρισκόφσκι, έχουν το προβάδισμα για να πάρουν φανέλα βασικού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ