aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Άλλη στην Κύπρο, άλλη στην Ευρώπη

ΑΕΚ: Άλλη στην Κύπρο, άλλη στην Ευρώπη

Η αλήθεια να λέγεται: Η ΑΕΚ, δεν μπήκε με φόρα στο τρέχον πρωτάθλημα και μοιραία, πίστωσε στο ταμείο μόλις 4 βαθμούς από τους 12 που διεκδίκησε. Σε αδρές γραμμές, οι εμφανίσεις που πραγματοποίησε στις πρώτες στροφές του μαραθωνίου, απέχουν κατά πολύ σε σχέση με αυτές στις εκτός συνόρων υποχρεώσεις της. Κατά σειρά εξήλθε ισόπαλη με τη Δόξα (0-0), ηττήθηκε ακολούθως από την Ομόνοια (2-3), κέρδισε τη Νέα Σαλαμίνα (2-1) και προσφάτως, ηττήθηκε από την Πάφος FC (0-1).

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει είναι την μπόλικη ποιότητα που υπάρχει στο έμψυχο δυναμικό, κάτι που γεννά αισιοδοξία ενόψει της συνέχειας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως η ομάδα του Χοσέ Λουίς Όλτρα δεν ηττήθηκε εκτός έδρας από τις Μίντιλαντ (1-1), Παρτίζαν (2-2) και στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ κατέγραψε σπουδαία «διπλά» απέναντι σε Ντνίπρο (2-1), Ντιναμό Κιέβου (1-0).

Γιατί, λοιπόν, η ΑΕΚ παρουσιάζει δύο πρόσωπα; Στο πρώτο σκέλος των υποχρεώσεων είναι απολύτως φυσιολογικό το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει στα ευρωπαϊκά ματς. Δεν είναι μόνο η λάμψη των 90λεπτων, δεν είναι μόνο ο υψηλός βαθμός δυσκολίας που επιβάλλει αυτομάτως πιο λεπτομερή προετοιμασία. Τα μπόνους που μοιράζει η ΟΥΕΦΑ είναι άκρως δελεαστικά. Για παράδειγμα, η πρόσφατη νίκη κόντρα στην ουκρανική ομάδα, προσέφερε 630.000 ευρώ!

Την ίδια ώρα, ο Ισπανός προπονητής είναι αναγκασμένος να διαχειριστεί το έμψυχο δυναμικό ώστε να ανταποκριθεί στις απανωτές και ζόρικες αναμετρήσεις σε Κύπρο και Ευρώπη.

Ο Όλτρα, λοιπόν, προχωρεί σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα από ένα παιχνίδι στο άλλο, κάτι που εμπεριέχει ρίσκο. Ρίσκο ωστόσο, το οποίο είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένος να πάρει για να μην τα φτύσει από την κούραση ένα γκρουπ παικτών που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ενδεκάδας. Κάτι που θα συνεχίσει να πράττει, τουλάχιστον για τον επόμενο ενάμιση (τουλάχιστον) μήνα, με το στοίχημα να είναι όντως μεγάλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ