aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Αλήθειες που αγγίζουν και τον ίδιο

ΑΕΚ: Αλήθειες που αγγίζουν και τον ίδιο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Πικρές, αλλά αλήθειες είπε ο Σωφρόνης Αυγουστή μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, έστω κι αν αυτές αγγίζουν και τον ίδιο. Παραδέχθηκε πως η ΑΕΚ έφτασε (υπό τις οδηγίες του) στο πιο ψηλό σημείο που μπορούσε, με βάση τη δεδομένη κατάσταση των αντιπάλων. Δηλαδή, στην πέμπτη θέση και αποκλεισμό στους «16» από το κύπελλο! «Πριν από καιρό είχα αναφέρει ότι αν καταφέρουμε να βγούμε Ευρώπη θα είναι άθλος», τόνισε χαρακτηριστικά, στέλνοντας εμμέσως πλην σαφώς το μήνυμα πως επιβάλλεται να γίνουν σαρωτικές αλλαγές στο υφιστάμενο ρόστερ ώστε, «ο κόσμος της ΑΕΚ να ξαναδεί την ομάδα που θέλει, να κερδίζει και να είναι ευχαριστημένοι με την προσπάθεια που θα βλέπουν στον αγωνιστικό χώρο».

Για δεύτερο διαδοχικό καλοκαίρι, οι Λαρνακείς θα απουσιάζουν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που προφανώς μιλά από μόνο του και λέει αρκετά. Ξέχωρα από την πανδημία και τις οικονομικές επιπτώσεις, η αλήθεια είναι ότι έγιναν σοβαρά λάθη στον προγραμματισμό, με αποτέλεσμα το σύνολο να χάνει σταδιακά (αλλά σταθερά) τη δυναμική προηγούμενων ετών.

Το βάρος των αποφάσεων, πέφτει από εδώ και πέρα στον Τσάβι Ρόκα. Αυτός κρίθηκε από τη διοίκηση πως είναι ο καταλληλότερος ώστε να «χτίσει» ένα νέο σύνολο. Η ευθύνη του Καταλανού τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλη και εννοείται ότι από το ποσοστό επιτυχίας του στις κινήσεις του προγραμματισμού, θα εξαρτηθούν πάρα πολλά.

Υπάρχουν λίγες εβδομάδες, όμως, μέχρι να εκδοθούν οι πρώτες ανακοινώσεις που θα άπτονται του προγραμματισμού. Μεσολαβούν, βλέπετε, τρία παιχνίδια έως την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν. Και ασφαλώς, ένα θέμα που θα τεθεί ως προμετωπίδα δεν είναι άλλο από την παραμονή του Σωφρόνη Αυγουστή που διατηρεί, πάντως, συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν.
Ανδρέας Μαύρος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ