aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Ακραία… ανοιχτή πληγή

ΑΕΚ: Ακραία… ανοιχτή πληγή

Καθόλου άδικη η κριτική που γίνεται για τις χειμερινές μετεγγραφικές επιλογές της ΑΕΚ. Ιδιαίτερα χτυπητή η περίπτωση του Μάριν Γιάκολις. Διότι η απόκτηση εξτρέμ ήταν η βασική προτεραιότητα του Τσάβι Ρόκα τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής ήθελε να απαλλάξει τους Όμρι Άλτμαν και Ράφα Λόπες από την κατά συνθήκη χρησιμοποίησή τους ως ακραίοι επιθετικοί. Για να αγωνίζονται αντιστοίχως ο ένας επιτελικός και ο άλλος σέντερ φορ. Στόχος ήταν να ενταχθεί στο ρόστερ ποιοτικός ποδοσφαιριστής, για να υπάρχουν επιπρόσθετες λύσεις πέραν των Ιμάντ Φαράζ και Άνταμ Γκιούρτσο.

«Όταν όμως ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει», λένε. Ο Κροάτης εξτρέμ απογοητεύει με τις εμφανίσεις του, γεγονός που φαίνεται και από τις συμμετοχές του. Είναι χαρακτηριστικό ότι την απουσία των Ιμάντ Φαράζ και Άλτμαν, ο Χοσέ Λουίς Όλτρα επέλεξε απέναντι στον ΑΠΟΕΛ να τον αφήσει στον πάγκο και να ρίξει στο αρχικό σχήμα τον Ναούμ.

Ο τραυματισμός του Κύπριου εξτρέμ στο 11’, όμως, έφερε τον Γιάκολις και ξανά στο προσκήνιο, αλλά πάλι δεν έκανε αισθητή την παρουσία του. Απομένουν δύο αγωνιστικές, η ομάδα της Λάρνακας δίνει μάχη για την εξασφάλιση εισιτηρίου για το Κόνφερενς Λιγκ και είναι πιθανό η τεχνική ηγεσία να στηριχθεί στον 26χρονο ακραίο επιθετικό. Με τους κιτρινοπράσινους να προσδοκούν πως θα δικαιώσει έστω και την υστάτη τον Ρόκα για την επιλογή του.

Αυτό προκύπτει από το ότι οι εκτιμήσεις για πιθανή επιστροφή του Φαράζ δεν είναι θετικές, ενώ τέθηκε νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν ο Ναούμ. Από εκεί και πέρα, στο απουσιολόγιο παραμένουν επίσης οι Άλτμαν, Εγγλέζου και Τόμοβιτς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ