aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ-ΑΕΛ: Κιτρινοπράσινο το ντέρμπι με ήρωα τον Τρισκόφσκι (video & pics)

ΑΕΚ-ΑΕΛ: Κιτρινοπράσινο το ντέρμπι με ήρωα τον Τρισκόφσκι (video & pics)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Τρισκόφσκι σερβίρει, Τρισκόφσκι σκοράρει! Η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 της ΑΕΛ στην «Αρένα» στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, και μάλιστα με ανατροπή. Ο Καρίγιο στο πρώτο του παιχνίδι πρωταθλήματος και έπειτα από λίγες μέρες παρουσίας του στην Λάρνακα, οδήγησε την ομάδα του στη νίκη, με το Τρισκόφσκι να σερβίρει έτοιμο γκολ στον Μακρή (37’), ενώ στο 63’ ο 33χρονος πέτυχε το νικητήριο γκολ. Για τους γαλαζοκίτρινους άνοιξε το σκορ ο Ριέρα στο 24’.

Αξιόλογη η εφμάνιση των παικτών του Κέρκεζ που δεν σήκωσαν λευκή σημαία όταν έμειναν πίσω στο σκορ. Μάλιστα, στο 90’ έχασαν σπουδαία διπλή ευκαιρία, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Μακρής μετρά δύο στα δύο με τον Καρίγιο στον πάγκο, καθώς ο Ισπανός τεχνικός δείχνει να τον εμπιστεύεται (αγωνίστηκε και στο παιχνίδι κυπέλλου της Τετάρτης και σκόραρε), ενώ με τον Κανέδα δεν πήρε ευκαιρίες.

Στα αρνητικά, αναγκαστική αλλαγή έγινε ο Μπουνόζα στο 33’. Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ αντιμετώπισε πρόβλημα στα πλευρά, ενώ οδηγήθηκε και σε ιδιωτική κλινική. Εντός των επόμενων 24ώρων θα γνωστοποιηθεί το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Το ματς…

Ισοζυγισμένο και μέτριο ήταν το πρώτο ημίχρονο στην Αρένα. Η ΑΕΛ παρουσιάστηκε πιο επιθετική καθώς δημιούργησε προϋποθέσεις, και στο 24’ κατάφερε να βρει τον δρόμο για τα δίκτυα, όταν οι Μαέ και Ντανίλο αντάλλαξαν εντυπωσιακά, ο τελευταίος έδωσε στον Ριέρα που με εύστοχο πλασέ σκόραρε προ κενής εστίας. Η ΑΕΚ έδειξε σημάδια αντίδρασης και 13 λεπτά αργότερα έφερε το ματς στα ίσα με τον Μακρή (37’). Ο Ιωάννου έβγαλε τη σέντρα, ο Βοζίνια έκανε λανθασμένη έξοδο αφού έπιασε… αέρα και ο Τρισκόφσκι σέρβιρε έτοιμο γκολ των πρώην ποδοσφαιριστή των γαλαζοκιτρίνων της Λεμεσού. Μάλιστα, ο Μακρής δεν πανηγύρισε το γκολ, σεβόμενος την ομάδα που αγωνίστηκε για μια σεζόν.

Παρόμοια ήταν η εικόνα του δευτέρου μέρους, ωστόσο είχε καλύτερο ρυθμό. Καλές προϋποθέσεις για γκολ δημιούργησαν και οι δύο ομάδες, όμως η ΑΕΚ ήταν αυτή που κατάφερε να σκοράρει και να φέρει τούμπα το ματς. Στο 68’ ο Ναράνχο έβγαλε πολύ καλή σέντρα, ο Τρισκόφσκι έλεγξε υποδειγματικά και με δυνατό πλασέ νίκησε τον Βοζίνια. Η ομάδα της Λεμεσού σημείωσε κάποιες αξιόλογες φάσεις, ενώ στο 83’ ο Μπάμπιτς έπιασε την κεφαλιά όμως ο Τάνκενς μάζεψε σωτήρια για τους κιτρινοπράσινους. Η ομάδα της Λάρνακας έφτασε κοντά και στο τρίτο γκολ, όταν ο Ακοράν έφυγε μόνος, προτίμησε να δώσει στον Τρισκόφσκι και ενώ η εστία ήταν κενή, όμως ο Ράσο πρόλαβε και έδιωξε.

Στο 90’ οι παίκτες του Κέρκεζ έχασαν μοναδική διπλή ευκαιρία για το γκολ της ισοφάρισης. Ο Μπάμπιτς με γυριστό πλασέ σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στην επαναφορά η κεφαλιά του Αντωνίου, είχε την ίδια τύχη.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΑΕΚ (Τζοάν Καρίγιο): Τάνκενς, Ιωάννου, Τρουγιόλς, Μοϊσόφ, Φερνάντες, Σπιρόφσκι (46′ Γκονζάλες), Χέιτλι, Μακρής (61′ Ακοράν), Γκαρσία (79′ Σπόλιαριτς), Ναράνχο, Τρισκόφσκι.

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Κυριάκου, Σάντος, Τεϊσέιρα, Μπουνόζα (33′ Ράσο), Αντωνίου, Ριέρα, Μεντόγεβιτς, Παπαφώτης (78′ Aντάμοβιτς), Ντανίλο, Mαέ (64′ Μπάμπιτς).

Σκόρερ: 37′ Μακρής, 63′ Τρισκόφσκι / 24′ Ριέρα

Κίτρινες: Χέιτλι, Σπιρόφσκι, Ναράνχο / Σάντος, Ντανίλο, Μεντόγιεβιτς, Κέρκεζ

Αποβολές:

Γήπεδο: ΑΕΚ Αρένα.

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου.

Α’ βοηθός: Χαράλαμπος Γεωργίου.

Β’ βοηθός: Παύλος Γεωργίου.

Τέταρτος: Αναστασίου Ιωάννης.

Παρατηρητής: Μιχάλης Καραϊσκάκης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ