aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ-ΑΕΛ 0-1: Βρυχηθμός του Ντανίλο στην Αρένα! (vid)

ΑΕΚ-ΑΕΛ 0-1: Βρυχηθμός του Ντανίλο στην Αρένα! (vid)

Ο Ντανίλο χάρισε στην ΑΕΛ σπουδαίο «διπλό» εις βάρος της ΑΕΚ με 1-0 σκοράροντας στο 85’ και την κράτησε γερά στο κόλπο ταης μάχης του τίτλου. Μάλιστα, η ομάδα της Λεμεσού ανέβηκε στην κορυφή και περιμένει το ματς της Ομόνοιας με τον Ολυμπιακό που θα αρχίσει σε λίγο (19:30) για να δει αν θα παραμείνει πρώτη ή όχι.

Οι γαλαζοκίτρινοι αποδεικνύουν στη β’ φάση πως έχουν το μέταλλο και μακριά από το Τσίρειο και μετά την άλωση του «Αντώνης Παπαδόπουλος» κόντρα στην Ανόρθωση, σήμερα έκαναν απόδραση με τρίποντο και από το ΑΕΚ Αρένα. Αποτέλεσμα που τους δίνει σπουδαία ώθηση για τη συνέχεια.

Όσο για την ΑΕΚ, δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την ισοπαλία της Ανόρθωσης και να την πλησιάσει στους τέσσερις βαθμούς. Αντιθέτως αυξήθηκε η διαφορά στους εφτά και η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη για την κατάληψη της τέταρτης θέσης.

Το ματς

Η κατοχή και η διάθεση για πιο επιθετικό ποδόσφαιρο ήταν στο στρατόπεδο της ΑΕΛ για το πρώτο ημίχρονο. Οι γαλαζοκίτρινοι κυνήγησαν το προβάδισμα στο σκορ από το πρώτο σφύριγμα του παιχνιδιού, ωστόσο κάτι… χαλούσε όταν έφτανε η στιγμή για την τελική πάσα. Κατά συνέπεια, μπόρεσαν να δημιουργήσουν μόλις δύο καλές φάσεις, μία με εκτός περιοχής σουτ του Μαέ στο 34’ (άουτ) και άλλη μία με διαγώνιο εντός περιοχής σουτ του Αντωνίου στο 41’, με τον Μολ να του λέει «όχι».

Στο ίδιο διάστημα, η ΑΕΚ επέλεξε πρωτίστως να εξουδετερώσει τα ατού των φιλοξενουμένων και να ψάξει το γκολ με αντεπιθέσεις. Η μισή δουλειά έγινε σωστά, καθώς δεν επέτρεψε στους ποδοσφαιριστές του Ντούσαν Κέρκεζ να πατήσουν στην περιοχή της πολλές φορές απειλητικά. Η άλλη μισή, όμως, δεν πήγε εξίσου καλά, καθώς επιθετικά έμοιαζε ακίνδυνη, με μοναδική εξαίρεση την κεφαλιά του Τολεμές στο 17’.

Εξακολουθούσε να μην ήταν «γενναιόδωρο» το ματς από πλευράς ευκαιριών στο δεύτερο ημίχρονο. Αν και η ΑΕΚ μπήκε κάπως καλύτερα, σταδιακά και πάλι πήρε την κυκλοφορία η ΑΕΛ και κυνηγούσε το γκολ. Η πρώτη μεγάλη φάση, όμως, ήρθε από πλευράς γηπεδούχων και μάλιστα με πρωταγωνιστή έναν κεντρικό αμυντικό. Ο Γκονθάλεθ σούταρε από μακριά στο 65’ και η μπάλα σταμάτησε στη συμβολή των δοκών.

Ο χρόνος κυλούσε και όλα έδειχναν ότι δύσκολα θα άλλαζε κάτι στο ματς, καθώς δεν δημιουργούνταν μεγάλες φάσεις. Στο ποδόσφαιρο όμως αποδείχτηκε πως μια στιγμή αρκεί. Συνέβη στο 85’ με τον Αντωνίου να στρώνει στον Ντανίλο, ο οποίος έκανε το συρτό σουτ περίπου ένα μέτρο έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

H TAYTOTHTA TOY AΓΩΝΑ

ΑΕΚ (Σωφρόνης Αυγουστή): Μολ, Φερνάντεθ, Γκονθάλεθ, Αντωνιάδης, Τάντι (49′ Ιωάννου, 87′ Μοϊσόφ), Χέιτλι, Σπιρόφσκι, Γκαρθία (65′ Ακοράν), Μακρής (87′ Ναράνχο), Τρισκόφσκι, Τολεμές.

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Αντωνίου, Τεϊσέιρα, Μεντόγεβιτς, Σάντος, Ζντραφκόφσκι, Ντανίλο (90′ Πσισιέ), Τόρες, Αβραάμ (46′ Έουλερ), Ριέρα (90+4 Αντάμοβιτς), Μαέ (90’+2 Μπάμπιτς).

Σκόρερ: – / Ντανίλο 84′

Κίτρινες: Σπιρόφσκι / Ζντραφκόφσκι, Ντανίλο

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΑΕΚ Αρένα.

Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας.

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

4ος: Σολωμού Δημήτρης.

VAR: Χριστοφόρου Μάριος.

AVAR: Λαζάρου Ιωάννης.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Τσαγγάρης Μάριος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ