aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑ(χ) να μην τέλειωνε ποτέ… (pics)

Α(χ) να μην τέλειωνε ποτέ… (pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Πω, πω, πωωωω, τέτοια ματς θέλουμε να βλέπουμε στα πλέι οφ. ΑΕΚ και Ανόρθωση, στην πρεμιέρα των πλέι οφ της πρώτης εξάδας, εξήλθαν ισόπαλες 2-2, σε ένα πολύ όμορφο ματς, αφού αν εξαιρέσουμε κάποια μικρά διαστήματα… νύστας, εκτός από τέσσερα τέρματα, καταγράφηκαν και αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Η Ανόρθωση μετράει πλέον 57 βαθμούς και διατήρησε το +3 από την 4η ΑΕΚ, ενώ αύξησε στο +9 από την 5η ΑΕΛ. Η ΑΕΚ έχασε κι άλλο έδαφος από την κορυφή και φαίνεται πως πλέον θα την απασχολήσει μόνο ο στόχος της Ευρώπης και το κύπελλο, ενώ η ομάδα της Αμμοχώστου έχασε την ευκαιρία να αυξήσει κι άλλο τη διαφορά από την αντίπαλό της.

Ένα από τα καλύτερα πρώτα ημίχρονα της ημίχρονα στην τρέχουσα σεζόν πραγματοποίησε η ομάδα της Λάρνακας. Εν αντιθέσει, όμως, με προηγούμενες φορές, κατάφερνε να σκοράρει. Απέναντι στην ομάδα του Ρόνι Λέβι, δεν τα κατάφερε, βρίσκοντας απέναντί της έναν φοβερό Αρούς, ο οποίος σε 4-5 περιπτώσεις πραγματοποίησε εξαιρετικές αποκρούσεις στερώντας το προβάδισμα για τους Λαρνακείς μετά από προσπάθειες των Γιάννου, Τρισκόφσκι και Ακοράν.

Κι επειδή η μπάλα είναι χιλιοειπωμένο και χιλιοαποδεδειγμένο ότι τιμωρεί, αποδείχθηκε αυτό στο 32’, σημείο στο οποίο η «Κυρία» ευτύχισε να πάρει κεφάλι στο σκορ (στην δεύτερη καλή προϋπόθεσή της) με κεφαλιά του Αμπντουλάγεφ έπειτα από μπαλιά του Στρούνα. Μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, όποιος ήταν με την εντύπωση πως οι κιτρινοπράσινοι θα… αφήνιαζαν, έπεσε έξω, διότι ναι μεν η ΑΕΚ είχε την κατοχή, αλλά η Ανόρθωση παρουσίασε βελτίωση στα μαρκαρίσματα των παικτών της στους αντιπάλους. Έτσι με τους φιλοξενούμενους να… μπλοκάρουν τα αντίπαλα ατού και τους γηπεδούχους να δυσκολεύονται, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με προβάδισμα ενός γκολ για την ομάδα της Αμμοχώστου.

Όσον αφορά στην επανάληψη, οι 22 παίκτες πρόσφεραν… χασμουρητά στο πρώτο δεκάλεπτο. Καμία σχέση η εικόνα με αυτήν του πρώτου ημιχρόνου. Παρόλα αυτά, στο 58’ η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 έπειτα από εύστοχο κτύπημα πέναλτι (ο Βίκτορ ανέτρεψε τον Γιάννου προηγουμένως στην περιοχή). Η συνέχεια, και συγκεκριμένα το επόμενο δίλεπτο, επεφύλασσε και ανατροπή για την ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ, η οποία έφερε τα κάτω-πάνω στο 60’ όταν ο Γιάννου με υποδειγματικό πλασέ στην κίνηση μέσα από την επανορθωτική, έπειτα από ασίστ του Νέλσον.

Η Ανόρθωση έδειχνε να μην μπορεί να συνέλθει από το σοκ, αλλά τα κατάφερε. Πως; Στην δεύτερή της ουσιαστική προϋπόθεση, κατάφερε να πετύχει δεύτερο γκολ και να ισοφαρίσει σε 2-2 με σουτ του Ντιούρις από το ύψος της επανορθωτικής, έπειτα από ασίστ του Γκάντζεφ. Μέχρι να ολοκληρωθεί το ματς, οι κυανμόλευκοι έδειξαν να συμβιβάζονται με την ισοπαλία, ενώ οι κιτρινοπράσινοι πίεζαν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με το 2-2 να μην διαφοροποιείται.

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Κολίνας, Νέλσον, Μοϊσόφ, Καταλά, Αντωνιάδης (86′ Ρουσιάς), Τρισκόφσκι, Λαρένα, Τομάς (81′ Χέφελ), Ακοράν, Κάσες (88′ Λαμπάν), Γιάννου.

Aνόρθωση (Ρόνι Λέβι): Αρούς, Στρούνα, Σίλντενφελντ, Βίκτορ, Πράνιτς, Αμπντουλάγεφ (75′ Καμαρά), Ιγκιεμπόρ, Γκάντζεφ (85′ Κοφί), Παλάνκα (54′ Οικονομίδης), Ράγιος, Ντιούρις.

Σκόρερ: 58′ Λαρένα πεν., 60′ Γιάννου / 32′ Aμπντουλάγεφ, 78′ Ντιούρις.

Κίτρινες: 45′ Σορία, 63′ Καταλά, 64′ Νέλσον, 89′ Μοϊσόφ, 90′ + 3 Ακοράν / 43′ Παλάνκα, 66′ Γκάντζεφ, 76′ Καμαρά, 90′ + 3 Οικονομίδης.

Αποβολές: -/-. 

Γήπεδο: ΑΕΚ Arena.

Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου.

Α’ βοηθός: Νίκος Εγγλέζου.

Β’ βοηθός: Γιώργος Σάββα.

Τέταρτος: Γιώργος Νικολάου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Παπαβαρνάβα.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ