aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ15 χρόνια φαγούρας στο «Αμμόχωστος»

15 χρόνια φαγούρας στο «Αμμόχωστος»

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Εντυπωσιακό είναι το σερί που έχει η ΑΕΚ στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος με τις πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Στόχος της είναι να μπορέσει να φθάσει και σε έκτη νίκη απέναντι στην Νέα Σαλαμίνα την ερχόμενη Κυριακή.

Τα πράγματα όμως δεν αναμένεται να είναι τόσο εύκολα, μιας και η ΑΕΚ έχει πολύ άσχημη παράδοση απέναντι στους «ερυθρόλευκους», ειδικά όταν αγωνίζεται στο «Αμμόχωστος».

Από το 2002, αγωνίστηκε στο Γήπεδο «Αμμόχωστος» κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα για παιχνίδια πρωταθλήματος συνολικά 13 φορές. Ο απολογισμός της τραγικός. Έξι ήττες, επτά ισοπαλίες! Χωρίς νίκη, δηλαδή, εδώ και σχεδόν 15 χρόνια.

Ο απολογισμός των τερμάτων 19 κατά και μόλις 10 υπέρ. Στατιστικά που σίγουρα προκαλούν τεράστιο ενδιαφέρον και στην ΑΕΚ γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα πρέπει να καταβάλουν τεράστια προσπάθεια για να μπορέσουν να ξεπεράσουν κι αυτό το εμπόδιο.

Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ, πάντως, δεν φαίνεται να ασχολείται ιδιαίτερα με την προϊστορία και τα στατιστικά στοιχεία. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μπορέσει να προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα του για την αναμέτρηση, έτσι ώστε να φύγει νικήτρια. Κάτι που τον προβληματίζει είναι ο μικρός αγωνιστικός χώρος και δεν αποκλείεται να διαφοροποιήσει κάπως τα πλάνα του.

Κάποιες αλλαγές λογικά θα γίνουν και πάλι από την τεχνική ηγεσία, όχι όμως στον ίδιο βαθμό όπως στα προηγούμενα παιχνίδια, μιας και πλέον δεν υπάρχουν συνεχόμενα ματς. Στην ΑΕΚ περιμένουν ένα δυνατό παιχνίδι με την τακτική να παίζει σημαντικό ρόλο στην τελική του έκβαση.

Αν ο Τρισκόφσκι δεν αρχίσει βασικός λόγω του τραυματισμού του, τότε θα πάρει φανέλα βασικού ο Ακοράν ή ο Χαραλαμπίδης. Ορατό είναι το ενδεχόμενο για μία αλλαγή στο κέντρο και μία στην άμυνα.

Αν η ΑΕΚ καταφέρει και ξεπεράσει το εμπόδιο της Νέας Σαλαμίνας που αποδεικνύεται διαχρονικά ο κακός της δαίμονας, τότε θα μπορέσει να πάει στη διακοπή του πρωταθλήματος μόνη πρώτη στην κορυφή και σαφέστατα και με την ψυχολογία στα ύψη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ