aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ – Εθνικός 1-2: Άλμα για το όνειρο! (vid)

ΑΕΚ – Εθνικός 1-2: Άλμα για το όνειρο! (vid)

Έκανε το «μπαμ» ο Εθνικός! Η ομάδα της Άχνας επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ, στον πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Coca-Cola στην «Αρένα» και έκανε άλμα για το όνειρο της συμμετοχής στον τελικό της 25ης Μαίου. Την μεθεπόμενη Τετάρτη (4/5) θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες, στο Δασάκι της Άχνας, ενώ θυμίζουμε μετρά κανονικά το εκτός έδρας γκολ.

Την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου, για δεύτερη μόλις φορά στην ιστορία της θα διεκδικήσει στον εντός έδρας επαναληπτικό η προσφυγική ομάδα. Ακριβώς είκοσι χρόνια πριν (2001-02) ήταν η παρθενική και τελευταία συμμετοχή της στον τελικό του θεσμού, όταν και ηττήθηκε με 0-1 από την Ανόρθωση.

Τουλάχιστον δύο γκολ θα χρειαστεί στην Άχνα η ΑΕΚ, προκειμένου να ανατρέψει το σε βάρος της σκορ και να πάρει αυτή την πρόκριση στον τελικό. Ήταν κατώτερη των περιστάσεων η ομάδα της Λάρνακας και με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης αντιμετώπισε τεράστιο πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων, γνωρίζοντας μοιραία την πρώτης της ήττα στην «Αρένα» από τον Εθνικό. Προηγουμένως οι κιτρινοπράσινοι είχαν το απόλυτο πέντε νικών σε ισάριθμα εντός έδρας ματς κόντρα στην προσφυγική ομάδα, από τη σεζόν 2016-17 και έπειτα.

Το ματς

Με περισσότερη επιθετική διάθεση μπήκε στο ματς ο Εθνικός. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν πιο δυνατά την αναμέτρηση και προσπάθησαν με ένα γρήγορο γκολ να αιφνιδιάσουν την ΑΕΚ. Και αφού απείλησαν στο 16’ με τον Ντούρις να χάνει πολύ μεγάλη ευκαιρία, στο 24’ κατάφεραν με τον Ταράσοφς να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ. Μετά από μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ιωάννου, ο Άδωνη γύρισε στη μικρή περιοχή της ΑΕΚ. Εκεί ήταν ο Λετόνος, που από κοντά και με τον Τούμπα εκτός θέσης έστειλε εύκολα την μπάλα στα δίκτυα.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι κιτρινοπράσινοι πήραν τον έλεγχο. Είχαν την κατοχή της μπάλας, έβαλαν πίεση στην προσφυγική ομάδα και κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, σε σύντομο σχετικά χρόνο. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Λέντες και λάθος απομάκρυνση με το κεφάλι του Πηλέα, ο Τόμοβιτς από κοντά ήταν εύστοχος με το κεφάλι, διαμορφώνοντας το 1-1. Σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Με πρόθεση να ελέγξει την αναμέτρηση και να επιτεθεί από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου μπήκε η ΑΕΚ. Ο Εθνικός, όμως, ήταν ξανά αυτός που αιφνιδίασε με ένα γρήγορο γκολ. Στο 54’ συγκεκριμένα, η προσφυγική ομάδα έφυγε στην αντεπίθεση με τον Βοϊτκόφσκι, που πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ντούρις που από κοντά αυτή τη φορά ήταν εύστοχος και έγραψε το 2-1.

Στη συνέχεια προσπάθησε η ομάδα της Λάρνακας να βγάλει αντίδραση. Αδυνατούσε όμως. Οι φιλοξενούμενοι έκλειναν σωστά τους χώρους προς την εστία του Χριστοδούλου, με τους παίκτες του Μπαντί να μην μπορούν να απειλήσουν. Είχαν την ανούσια κατοχής της μπάλας, ωστόσο δεν κατάφερναν να «πατήσουν» στην αντίπαλη περιοχή.

Όλα αυτά μέχρι και τις καθυστερήσεις του αγώνα. Τότε ήταν που χρειάστηκε δις να πει «όχι» ο Κύπριος τερματοφύλακας. Αρχικά στο 90+1’ σε κοντινή προβολή του Ντάρμπισαϊαρ και στη συνέχεια, στο 90+4’ σε μακρινό δυνατό σουτ του Εσπινόσα. Ο Χριστοδούλου είχε και στις δύο περιπτώσεις την απάντηση, κρατώντας μέχρι τέλους το 2-1 για την ομάδα του.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΚ (Νταβίντ Μπαντία): Τούμπας, Ροσάλες, Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία (84′ Ναούμ), Λέντες, Μάμας (77′ Ντάρμπισαϊρ), Άλτμαν (56′ Ρόμο), Φαράζ (77′ Τάντι), Ακοράν (56′ Εσπινόσα), Τρισκόφσκι.

Εθνικός (Αντρέι Ράζριτς):  Χριστοδούλου, Γκόρουμπετς, Ταράσοφς, Άδωνη, Πηλέας, Άμπραχαμ, Xουντόμπιακ, Μάζουρεκ (78′ Μάζουρεκ), Ιωάννου, Βοϊτκόσφσκι (57′ Ζάκπα), Ντούρις (90+6′ Μ. Ηλία).

Σκόρερ: Τόμοβιτς 35′ / Ταράσοφς 24′, Ντούρις 54′

Κίτρινες: Γκαρσία / Ντούρις, Μάζουρεκ, Χουντόμπιακ, Άδωνη, Χριστοδούλου.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «ΑΕΚ Αρένα».

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

Α’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος.

Β’ Βοηθός: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

4ος: Αντωνίου Μενέλαος.

VAR: Νικολάου Γιώργος.

ΑVAR: Ηροδότου Ξένια.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Καραισκάκης Μιχάλης.

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

6′ Φώναξε για πέναλτι ο Εθνικός, μετά από πτώση του Μάζουρεκ στην περιοχή, σε μαρκάρισμα του Τόμοβιτς. Συνέχεια στο ματς από τον Θεουλή και τον Νικολάου (VAR).

14′ Κίτρινη κάρτα στον Γκαρσία.

15′ Ωραίο γύρισμα από τον Βοϊτκόφσκι από δεξιά. Την τελευταία στιγμή έβαλε την προβολή και έδιωξε σε κόρνερ ο Μιλίτσεβιτς, πριν η μπάλα φτάσει στον Ντούρις.

16′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Εθνικό με τον Ντούρις. Εκτέλεσε το κόρνερ ο Πηλέας, ο Ταράσοφς έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω. Μετά από κόντρα η μπάλα έφτασε στον Σλοβάκο, που από πολύ κοντά… κατάφερε να αστοχήσει στέλνοντας την μπάλα απελπιστικά άουτ.

18′ Εκτός περιοχής σουτ του Λέντες, στα χέρια του Χριστοδούλου.

19′ Κίτρινη κάρτα στον Ντούρις.

21′ Καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ, με τον Φαράζ να γυρίζει στον Τρισκόφσκι. Ο Σκοπιανός από καλή θέση έκανε το σουτ, μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Χριστοδούλου.

23′ Νέα καλή στιγμή για τον Εθνικό, με τον Μάζουρεκ να δίνει στον Ντούρις. Από το ύψος της περιοχής ο Σλοβάκος έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Τούμπα.

24′ ΓΚΟΛ 0-1 Ανοίγει το σκορ ο Εθνικός με τον Ταράσοφς. Μετά από μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ιωάννου, ο Άδωνη γύρισε στη μικρή περιοχή της ΑΕΚ. Εκεί ήταν ο Λετόνος, που από κοντά και με τον Τούμπα εκτός θέσης έστειλε εύκολα την μπάλα στα δίκτυα.

29′ Φωνάζει για δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γκαρσία ο Εθνικός, για φάουλ που έκανε ο Ισπανός στον Βοϊτκόφσκι. Δεν τον τιμωρεί ο Θεουλή.

32′ Κίτρινη κάρτα και στον Μάζουρεκ.

35′ ΓΚΟΛ 1-1 Στα ίσα φέρνει το ματς ο Τόμοβιτς με κεφαλιά. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Λέντες και λάθος απομάκρυνση με το κεφάλι του Πηλέα, ο Σέρβος από κοντά ήταν εύστοχος. Φώναξε για φάουλ στον τερματοφύλακα, από τον σκόρερ ο Εθνικός. Μέτρησε κανονικά το γκολ, αφού ελέγχθηκε και από το VAR, τόσο για φάουλ όσο και για το κατά πόσο η μπάλα πέρασε τη γραμμή.

40′ Κίτρινη κάρτα και στον Χουντόμπιακ, για φάουλ στον Ακοράν.

42′ Καλή απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Ροσάλες, λίγο έξω.

– Στο 57% η κατοχή της μπάλας για την ΑΕΚ, στο 43% για τον Εθνικό.

– Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

– Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες.

50′ Πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Η κεφαλιά του Άλτμαν έφυγε έξω.

51′ Σουτ του Μάζουρεκ, στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

54′ ΓΚΟΛ 1-2 Με τον Ντούρις ο Εθνικός. Έφυγε στην αντεπίθεση η προσφυγική ομάδα με τον Βοϊτκόφσκι, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Σλοβάκο που από κοντά αυτή τη φορά ήταν εύστοχος. Στην επαναληπτική προβολή φαίνεται η μπάλα να περνά την γραμμή του πλαγίου άουτ, στην προσπάθεια του Πολωνού. Δεν παρενέβη το VAR.

56′ Διπλή αλλαγή για την ΑΕΚ. Ρομό και Εσπινόσα αντί των Άλτμαν και Ακοράν αντίστοιχα.

57′ Κίτρινη κάρτα στον Άδωνη.

57′ Αλλαγή και για τον Εθνικό. Ζάκπα στη θέση του Βοϊτκόφσκι.

– Έχει την υπεροχή η ΑΕΚ, ψάχνει για το γκολ της ισοφάρισης, όμως, δεν μπορεί να δημιουργήσει. Κλείνει σωστά τους χώρους ο Εθνικός.

71′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τρισκόφσκι από καλή θέση. Πάνω από τα δοκάρια.

– Ανούσια η κατοχή που έχει η ΑΕΚ, δεν απειλεί.

77′ Νέα διπλή αλλαγή για την ΑΕΚ, Ντάρμπισαϊαρ και Τάντι αντί των Μάμα και Φαράζ αντίστοιχα.

78′ Αλλαγή και για τον Εθνικό. Ντόλεζαλ στη θέση του Μάζουρεκ.

84′ Ναούμ στη θέση του Γκαρσία.

– Επτά λεπτά ο έξτρα χρόνος.

90+1′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Ντάρμπισαϊαρ από κοντά με προβολή προσπάθησε να νικήσει τον Χριστοδούλου. Του είπε «όχι» ο Κύπριος τερματοφύλακας.

90+4′ Νέα καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Μακρινό σουτ του Εσπινόσα, το ΄βγαλε ξανά ο Χριστοδούλου. Ο Ναούμ γύρισε στον Ντάρμπισαϊαρ, με κεφαλιά ο Άγγλος ήταν άστοχος.

90+5′ Κίτρινη στον Χριστοδούλου.

90+6′ Μ. Ηλία στη θέση του Ντούρις.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ