aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ-Ερμής 3-1: Τώρα μιλά ο Τρισκόφσκι! (vid)

ΑΕΚ-Ερμής 3-1: Τώρα μιλά ο Τρισκόφσκι! (vid)

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η ΑΕΚ έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί και μετά από πέντε ματς δίχως νίκη, επικράτησε με ανατροπή 3-1 του Ερμή στο Αρένα και πανηγύρισε για πρώτη φορά εντός του 2021. Μετά από καιρό φώναξε δυνατά «εδώ είμαι εγώ» ο Ιβάν Τρισκόφσκι, ο οποίος με χατ τρικ έφερε τα πάνω κάτω, αφού οι μαυροκόκκινοι προηγήθηκαν στο 20’ με τον Βαλπόρτ.

Ο Σκοπιανός ξεπέρασε έτσι τα 100 γκολ στο κυπριακό πρωτάθλημα με όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε (ΕΝΠ, ΑΠΟΕΛ οι προηγούμενες), φτάνοντας συγκεκριμένα στα 101.

Η ομάδα της Λάρνακας ανέβηκε στους 34 βαθμούς, έτσι κι αλλιώς δεν απειλείτο η πέμπτη θέση της, ενώ μείωσε ξανά στους πέντε από την Ανόρθωση, που θα αγωνιστεί την Κυριακή στο ΓΣΠ με τον ΑΠΟΕΛ. Όσο για τον Ερμή, παρέμεινε στους 20 βαθμούς και τη 12η θέση.

Το ματς

Όταν ο Ολλανδός επιθετικός Βαλπόρτ αξιοποίησε την γκάφα του Σούτερντεν στο 20ό λεπτό, δίνοντας προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, έζωσαν τα μαύρα φίδια τους γηπεδούχους. Το «φάντασμα» της έκτης συνεχόμενης αποτυχίας έκανε την εμφάνισή του, ωστόσο πολύ νωρίς φρόντισε να το εξαφανίσει ο Σκοπιανός επιθετικός.

Ο Τρισκόφσκι αξιοποίησε αρχικά στο 23’ την εξαιρετική πάσα του Σπόλιαριτς και έπειτα στο 29’ την πάσα πάρε-βάλε του Γκαρσία, φέρνοντας ξανά το χαμόγελο στις τάξεις της ομάδας του. Στο πρώτο λεπτό της καθυστέρησης του πρώτου ημιχρόνου ήρθε και τρίτο γκολ με πέναλτι, που κέρδισε ένα λεπτό προηγουμένως ο Ναράνχο σε ανατροπή του από τον Καϊκέ.

Όσο γενναιόδωρο όμως ήταν το πρώτο ημίχρονο με τα τέσσερα γκολ, άλλο τόσο… τσιγκούνικο ήταν το δεύτερο. Η ΑΕΚ έριξε αισθητά τον ρυθμό της, κάτι που έδωσε το δικαίωμα στον Ερμή να βγει σε κάποιες περιπτώσεις και να γίνει απειλητικός. Δεν μπόρεσε ωστόσο να δημιουργήσει την πολύ μεγάλη φάση, για να σκοράρει δεύτερη φορά και να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από το παιχνίδι στο ΑΕΚ Αρένα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΚ (Σωφρόνης Αυγουστή): Μολ, Τρουγιόλς (Ναούμ 83′), Γκονθάλεθ, Μοϊσόφ, Θάντι (83′ Λαφράνς), Χέιτλι, Σπόλιαριτς (68′ Σπιρόφσκι), Σούτερντεν, Γκαρσία (68′ Ακοράν), Ναράνχο (75′ Μακρής), Τρισκόφσκι.

Ερμής (Μαρίνος Σατσιάς): Καϊκέ, Γαβριήλ (83′ Παντελή), Ντίας (55′ Κονέ), Φόλπρεχτ, Δημητρίου, Μέιρα (55′ Ρουσιάς), Χολτ, Κυριακίδης (73′ Καραγκούνης), Σιντιμπέ, Κοβάσεβιτς, Βαλπόρτ (73′ Κύπρου).

Σκόρερ: Τρισκόφσκι 23′, 29′, 45’+1 (πέν.) / Βαλπόρτ 20′

Κίτρινες: Τρουγιόλς, Σούτερντεν / Δημητρίου, Καϊκέ, Φόλπρεχτ.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «ΑΕΚ Αρένα».

Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος.

Α’ Βοηθός: Λαζάρου Ιωάννης.

Β’ Βοηθός: Σάββα Γιώργος

4ος: Κώστα Ροβέρτος.

VAR: Δημητρίου Βασίλης

AVAR: Εγγλέζου Νίκος

Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος

TO LIVE THΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

3′ O Θάντι έκανε το σουτ, έδιωξε ο Καϊκέ.

15′ Καλός ρυθμός στο παιχνίδι, δίχως ωστόσο ευκαιρίες μπροστά από τις εστίες, με τις υποσχόμενες φάσεις να μένουν μόνο ως τέτοιες προς το παρόν, πέραν του σουτ του Θάντι στο 3′

20′ ΓΚΟΛ 0-1! Λάθος του Σούτερντεν, ο οποίος έδωσε… ασίστ στον Βαλπόρτ. Αυτός είπε «ευχαριστώ» και πλάσαρε εύστοχα.

23′ ΓΚΟΛ 1-1! Άψογη πάσα του Σπόλιαριτς, έβγαλε μόνο τον Τρισκόφσκι, ο οποίος σε τέτοιες περιπτώσεις σπανίως αστοχεί. Πλάσαρε και έφερε το ματς στα ίσα.

27′ Ωραίο σουτ στην κίνηση του Σπόλιαριτς, έφυγε πάνω απο τα δοκάρια του Καϊκέ.

29′ ΓΚΟΛ 2-1 Πάσα στον κενό χώρο του Τρουγιόλς στον Γκαρσία, ο οποίος γύρισε στον Τρισκόφσκι, που είχε εύκολο έργο προ κενής εστίας να πλασάρει εύστοχα.

36′ Σέντρα του Μέιρα, σουτ του Φόλπρεχτ από κοντά στα ύψη.

38′ Δοκάρι για τον Ερμή μετά από σουτ του Μέιρα. Την πορεία της μπάλας άλλαξε η απόκρουση του Μολ. Στην εξέλιξη της φάσης νέο σουτ στο χέρι του Τρουγιόλς. Δεν υπάρχει πέναλτι καθώς η μπάλα χτύπησε πρώτα στο πόδι του Καταλανού αμυντικού της ΑΕΚ.

44′ Πέναλτι για την ΑΕΚ μετά από ανατροπή του Ναράνχο από τον Καϊκέ. Συμφωνεί ο VAR (Βασίλης Δημητρίου).

45’+1 ΓΚΟΛ 3-1! Ευστοχεί ο Τρισκόφσκι, που κάνει χατ τρικ.

45’+3 ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

51′ Σέντρα του Δημητρίου, άστοχη κεφαλιά του Κοβάσεβιτς.

55′ Αλλαγές για τον Ερμή, οι Κονέ και Ρουσιάς αντί των Ντίας και Μέιρας.

63′ Απόκρουση του Μολ μετά από σουτ εκτός περιοχής του Φόλπρεχτ.

68′ Αλλαγές για την ΑΕΚ, οι Σπιρόφσκι και Ακοράν αντί των Σπόλιαρτς και Γκαρσία.

71′ Σέντρα του Ρουσιά, η μπάλα στα χέρια του Μολ.

73′ Αλαγές για τον Ερμή, έξω οι Κυριακίδης και Βαλπόρτ, μέσα οι Καραγκούνης και Κύπρου.

75′ Διαγώνιο σουτ του Κοβάσεβιτς, η μπάλα άουτ.

75′ Αλλαγή για την ΑΕΚ, ο Μακρής στη θέση του Ναράνχο.

83′ Ο Τρισκόφσκι σέρβιρε στον Ακοράν, σούταρε και ο Καϊκέ έδιωξε

83’ Αλλαγή για την ΑΕΚ, ντεμπούτο για τον Ναούμ που πήρε τη θέση του Τρουγιόλς.

83’Αλλαγή για την ΑΕΚ, ο Λαφράνς αντί του Θάντι.

83′ Αλλαγή για τον Ερμή, ο Παντελή αντικαθιστά τον Γαβριήλ.

90’+3 ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ