aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ – Άρης 0-0: «Χ»άρηκαν όλοι οι άλλοι!

ΑΕΚ – Άρης 0-0: «Χ»άρηκαν όλοι οι άλλοι!

Άνοστη σούπα για ΑΕΚ και Άρη, εύγεστη για όλες τις άλλες ομάδες στα ψηλά της βαθμολογίας είναι το ισόπαλο 0-0 στην «Αρένα», στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε το απόγευμα του Σαββάτου (5/2) η αυλαία της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Πέμπτη συνεχόμενη ισοπαλία, σε όλες τις διοργανώσεις, για τους Λαρνακείς που έχασαν κι άλλο έδαφος και συνεχίζουν να αγνοούν τη νίκη από τις 8 Ιανουαρίου! Στους 32 βαθμούς και την τρίτη θέση οι κιτρινοπράσινοι και τα μαύρα σύννεφα άρχισαν να σκεπάζουν για τα καλά την «Αρένα» και τον Νταβίδ Καταλά να μην νιώθει καθόλου άνετα.

Τρίτο παιχνίδι μακριά από νίκες ο Άρης διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση με 35 βαθμούς και το νόμισμα έχει δύο όψεις. Από τη μία δίνει την ευκαιρία στον πρωτοπόρο Απόλλωνα να ανοίξει την ψαλίδα της διαφοράς εφόσον κερδίσει τη Δευτέρα (6/2) τη Δόξα και από την άλλη έφυγε αλώβητος από μια δύσκολη έδρα χωρίς να χάσει.  

Το ματς

Με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή της μπάλας και την εδαφική υπεροχή, αλλά τον Άρη να είναι πιο παραγωγικός σε ευκαιρίες και επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, αλλά καμία εκ των δύο ομάδων να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα κύλησε το πρώτο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι ήταν άριστα στημένοι ανασταλτικά και επιχείρησαν να κτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Κάτι που κατάφεραν σε 2-3 περιπτώσεις, χωρίς όμως να είναι αποτελεσματικοί ή δεν είχαν καθαρό μυαλό στην τελική πάσα.

Ο Ντελμίρο στο 11’ σούταρε απελπιστικά άστοχα από εξαιρετική θέση, ενώ ο Σίλντενφελντ στο 29’ φάνηκε άτυχος όταν η μπάλα στο πλασέ του κτύπησε στο πόδι του Τόμοβιτς και έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λεάλ. Στον αντίποδα, η προβολή του Άλτμαν στο 13’ μετά από σέντρα του Ντάρμπισαϊρ και το σουτ του Ροσάλες στην αλλαγή παιχνιδιού από τον Γκαρσία στο 39’ ήταν ό,τι καλύτερο δημιούργησε η ΑΕΚ στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο.

Ο Άρης άρχισε το δεύτερο ημίχρονο πιο απαιτητικά, αλλά πέραν από το σουτ του Μπογκνάρ στο 46’ που απέκρουσε ο Λεάλ δεν είχε να επιδείξει κάτι ουσιαστικό. Η ΑΕΚ ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Άρη. Οι Λαρνακείς δεν μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί ούτε από τον άξονα, ούτε από τα άκρα. Ένα σουτ του Λαμπόικο (απέκρουσε ο Βανά) στο 62’ και μια προσπάθεια του Ροσάλες στο 79’ δεν ήταν ικανές για να φέρουν το ζητούμενο.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΚ (Νταβίδ Καταλά): Λεάλ, Ροσάλες, Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Γκονθάλεθ, Γκαρσία, Λέντες, Λαμπόικο (82′ Εσπινόσα), Άλτμαν (60′ Ακοράν), Τρισκόφσκι, Ντάρμπισαϊρ (60′ Ρόμο).

Άρης (Λιάσος Λουκά): Βανά, Ντελμίρο, Σίλντενφελντ, Ρονγκάλια, Καζού, Γκαρσία (68′ Σιμιόν), Σπόλιαριτς (76′ Σικόρσκι), Φράγκος (63′ Γιαμπλόνσκι), Μπαμπίκα, Μπογκνάρ (63′ Κβάσιουκ), Στεπίνσκι.

Σκόρερ: – / –

Κίτρινες: Ντάρμπισαϊρ, Γκαρσία, Ρόμο, Μιλίτσεβιτς / Φράγκος, Ρονγκάλια, Γκαρσία, Σιμιόν, Ντελμίρο.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΑΕΚ Αρένα

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης

Α’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος

4ος: Αργυρού Μ. Ανδρέας

VAR: Fabbri Michael

AVAR: Ευαγόρου Ευαγόρας

Παρατηρητής Διαιτησίας: Τράττου Λεόντιος

ΤO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

6′ Λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ, ο Σπόλιαριτς έκανε το σουτ ο Γκονθάλεθ με τάκλιν έβαλε την κόντρα και έσωσε τον κίνδυνο προς την εστία του Λεάλ.

10′ Εκτέλεση φάουλ από τον Λέντες, η μπάλα πέρασε μπροστά από όλους και έφυγε έξω.

11′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη, η πρώτη στο παιχνίδι, με τον Ντελμίρο να σουτάρει από πλεονεκτική θέση και να στέλνει την μπάλα έξω. Οι φιλοξενούμενοι στην αρχή της φάσης ζήτησαν πέναλτι για χέρι, όμως τόσο ο Γκαρσία όσο και ο Μιλίτσεβιτς είχαν κλειστό το χέρι. Καμία παράβαση.

13′ Απαντά η ΑΕΚ στις ευκαιρίες, παράλληλη πάσα του Ντάρμπισαϊρ ο Άλτμαν έκανε σουτ στην κίνηση και η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βανά.

22΄Καθοριστική περέμβαση του Γκονθάλεθ σε σέντρα που έγινε από τον Καζού.

29′ Τεράστια ευκαιρία για τον Άρη, σέντρα του Μπαμπίκα ο Σίλντενφελντ έκανε το σουτ η μπάλα κτύπησε στο πόδι του Τόμοβιτς και έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λεάλ.

35′ Ο Άρης πατάει καλύτερα στο γήπεδο, το 3-4-3 του Καταλά δεν βοηθά την ΑΕΚ στην παραγωγή ευκαιριών.

39′ Σέντρα του Γκαρσία από αριστερά, ο Ροσάλες έκανε το σουτ η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

44′ Σουτ του Άλτμαν, είχε μπόλικα φάλτσα η μπάλα, αδύναμο και άστοχο.

Τέλος ημιχρόνου.

Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου

46′ Πολύ καλό συρτό εκτός περιοχής σουτ του Μπογκνάρ, δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ ο Λεάλ.

50′ Μπήκε πιο δυνατά ο Άρης στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο πέραν του σουτ του Μπογκνάρ δεν έκανε άλλη φάση.

58′ Διακοπή για τραυματισμό του Λαμπόικο. Συνεχίζει ο Πολωνός και συνεχίζεται ο αγώνας μετά από δίλεπτη καθυστέρηση. 

62′ Απόκρουση του Βανά σε μακρινό σουτ του Λαμπόικο. Πρώτη καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο. 

72′ Ο Σίλντενφελντ έδιωξε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ, προτού ο Ρόμο του κλέψει την μπάλα και φύγει σε τετ α τετ με τον Βανά. 

79′ Σουτ του Ροσάλες στην κίνηση, μετά τη σέντρα του Γκαρσία, ο Βανά μάζεψε την μπάλα με ευκολία.

86′ Στο έδαφος ο Ρονγκάλια, ζήτησαν πέναλτι οι φιλοξενούμενοι. Ορθά δεν καταλογίστηκε παράβαση καθώς ο Ακοράν βρίσκει την μπάλα στην προσπάθεια του να αμυνθεί. 

90+2′ Ζήτησαν πέναλτι οι γηπεδούχοι για χέρι του Ρονγκάλια, είχε κολλημένο το χέρι στο σώμα ο αμυντικός του Άρη, καμία παράβαση. 

Τέλος αγώνα. 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ