aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ-Απόλλων: Θρυλική νίκη με Γάλλο «διαρρήκτη»! (vid)

ΑΕΚ-Απόλλων: Θρυλική νίκη με Γάλλο «διαρρήκτη»! (vid)

Με απόδραση και ένα σπουδαίο «τρίποντο» στην τσέπη του επέστρεψε στις επιτυχίες ο Απόλλωνας μετά από την απρόσμενη ήττα που δέχθηκε από την Καρμιώτισσα Πάνω Πολεμιδιών την προηγούμενη αγωνιστική.

Οι κυανόλευκοι της Λεμεσού επικράτησαν με 2-1 της ΑΕΚ στην Αρένα στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής και επέστρεψε στην κορυφή με 23 βαθμούς, όσους έχει και η Ανόρθωση που ηττήθηκε από την ΑΕΛ  με 0-1 (ο Απόλλωνας έχει πλεονέκτημα λόγω της νίκης του στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» επί της «Κυρίας»). Από την άλλη η ΑΕΚ κατάγραψε τη δεύτερη σερί της ήττα στην τρέχουσα σεζόν και παραμένει 6η με 16 πόντους. Για την ΑΕΚ ήταν η πρώτη της ήττα στην έδρα της, ενώ ο Απόλλωνας συνέχισε το εκτός έδρας σερί του, αφού όσες απώλειες κατέγραψε, ήταν στο Τσίρειο.

Όσον αφορά στην αναμέτρηση, ο ρυθμός ήταν πολύ καλός σχεδόν σε όλη τη διάρκεια, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ξεκάθαρη υπεροχή. Η ΑΕΚ μπήκε πιο καλά στην αναμέτρηση, αλλά όταν η ζυγαριά ήλθε στα… ίσα, ο Απόλλωνας πήρε κεφάλι στο σκορ με συρτό δυνατό σουτ του Πίττα από το ύψος της περιοχής και οι Λεμεσιανοί διατήρησαν το προβάδισμά τους έως την ανάπαυλα.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο των Τριτσκόφσκι και Ακοράν και αφού πίεσε αρκετά, ο τελευταίος με ωραίο άπιαστο σουτ εντός περιοχής, έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Η αντίδραση του Απόλλωνα ήταν άμεση με τον Ντιγκινί να σκοράρει στο 73′ με πλασέ από κοντά έπειτα από ασίστ του Φιλιώτη ο οποίος σέρβιρε από δεξιά.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!

ΑΕΚ (Τζοάν Καρίγιο): Τέουνκενς, Φερνάντεθ, Θάντι (80′ Κωνσταντίνου), Μ. Γκονθάλεθ, Τρουγιόλς, Νάντο (67′ Αναστασίου), Σπιρόφσκι, Χέιτλι, Ναράνχο, Σπόλιαριτς (46′ Ακοράν), Μακρής (46′ Τριτσκόφσκι).

Απόλλων (Γιάννης Πετράκης): Δημητρίου, Πέδρο (55′ Φιλιώτης), Γιούστε, Σάλαϊ, Αγκίρε, Γιαννιώτας (87′ Βασιλείου), Μάρκοβιτς (46′ Χ. Κυριάκου), Ντένιτς (87′ Νταμπό), Πίττας, Ντιγκινί, Μπέντσοπ (63′ Σατσέτι).

Σκόρερ66′ Ακοράν / 29′ Πίττας, 73′ Ντιγκινί.

Κίτρινες: 27′ Χέιτλι (3η), 45′ Σπιρόφσκι, 61′ Τάντι / 23′ Ντιγκινί, 50′ Σάλαϊ (3η).

Αποβολές-/-.

Γήπεδο: ΑΕΚ Αρένα.

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου.

Α’ βοηθός: Χαράλαμπος Γεωργίου.

Β’ βοηθός: Παύλος Γεωργίου.

Τέταρτος: Βασίλης Δημητρίου.

Παρατηρητής: Χρίστος Νικολαΐδης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ