aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣAEK – Aπόλλων: Η ώρα της κρίσης για την ένσταση

AEK – Aπόλλων: Η ώρα της κρίσης για την ένσταση

20 ημέρες μετά τη διεξαγωγή του αγώνα ΑΕΚ – Απόλλων και 18 ημέρες μετά την υποβολή ένστασης της ομάδας της Λεμεσού για το κύρος του αγώνα με τους Λαρνακείς για αντικανονική συμμετοχή των Ακοράν και Ροσάλες έφθασε η ώρα της κρίσης.

Την Παρασκευή (28/1) αναμένεται να κοινοποιήσει την απόφασή του ο Αθλητικός Δικαστή της ΚΟΠ. Ο Αριστοτέλης Βρυωνίδης παρέλαβε το πρωί της Δευτέρας (24/1) το πόρισμα της επιτροπής που συστάθηκε από το Υπουργείο Υγείας. Την Τρίτη (25/1) το κοινοποίησε στα ενδιαφερόμενα σωματεία ζητώντας να καταθέσουν γραπτώς τις θέσεις τους επί των συμπερασμάτων του πορίσματος και αφού μια ημέρα αργότερα συμπλήρωσε τα κομμάτια του παζλ είναι έτοιμος για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Από τα ενδότερα των ομάδων και την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου πηγάζει πως η ανακοίνωση της απόφασης του Αριστοτέλη Βρυωνίδη θα γίνει την Παρασκευή (28/1), πριν τη σέντρα της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Σημειώνεται πως στο πόρισμα του υπουργείου διαπιστώνεται ότι υπήρχε παρατυπία στη διαδικασία αναφοράς των εξετάσεων και όχι αποτελέσματος των επίμαχων τεστ από συγκεκριμένο εργαστήριο. Όπως καταγράφεται στο πόρισμα το οποίο δημοσιεύεται αυτολεξεί στο τέλος του κειμένου ορθώς αποδεσμεύθηκε ο Ακοράν Ρέγιες, ενώ σημειώνεται πως η πλήρης ανάλογη διερεύνηση έγινε για τον Ρομπέρτο Ροσάλες για τον οποίο δεν έγινε διαδικασία αποδέσμευσης, αφού δεν είχε δηλωθεί σαν θετικό κρούσμα, με ό,τι αυτό κι αν σημαίνει. Επίσης, στο πόρισμα είναι ξεκάθαρο το συμπέρασμα της παραβίασης πρωτοκόλλου, κάτι ενδεχομένως να επιφέρει ποινικά αδικήματα.

Σύμφωνα με το αναθεωρημένο πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων ΚΟΠ το οποίο υπερισχύει της προκήρυξης είναι ξεκάθαρο πως μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί στην ΑΕΚ, εφόσον δικαιωθεί ο Απόλλων, είναι ο μηδενισμός της στο συγκεκριμένο παιχνίδι και δεν τίθεται θέμα αφαίρεσης βαθμών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ