aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ – Απόλλων 2-1: Κιτρινοπράσινο ντέρμπι, κιτρινοπράσινο ρετιρέ! (vid)

ΑΕΚ – Απόλλων 2-1: Κιτρινοπράσινο ντέρμπι, κιτρινοπράσινο ρετιρέ! (vid)

Κιτρινοπράσινο βάφτηκε το ντέρμπι κορυφής της 16ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ να κερδίζει 2-1 τον Απόλλωνα στην «Αρένα». Κιτρινοπράσινο βάφτηκε και το ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα, καθώς οι Λαρνακείς με τη δεύτερη εφετινή επιτυχία τους επί των γαλάζιων της Λεμεσού τους προσπέρασαν και απολαμβάνουν τη μοναξιά στην κορυφή με 31 βαθμούς.

Όλα τα… λεφτά στο ντέρμπι κορυφής ήταν το δεκάλεπτο 49’-59’, στο οποίος επετεύχθησαν και τα τρία τέρματα της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ρόμο στο 49’, ο Απόλλων απάντησε δύο λεπτά αργότερα με το πρώτο γκολ της καριέρας του Ντανίλο, όμως στο ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Κύπριος μέσος της λεμεσιανής ομάδας από ωραίος έγινε μοιραίος στέλνοντας την μπάλα άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του.

Πτώση δύο θέσεων για τον Απόλλων, καθώς η ομάδα του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ από την πρώτη θέση βρέθηκε στην τρίτη μετά την τέταρτη ήττα της στο πρωτάθλημα. Οι γαλάζιοι έμειναν στους 29 βαθμούς, ένα λιγότερο από τον δεύτερο Άρη και δύο πίσω από την πρωτοπόρο ΑΕΚ.

Το ματς

Άνοστη σούπα ήταν το ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο με το 0-0 να αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα. Μπόλικο τρέξιμο, αρκετές μονομαχίες ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές και ελάχιστες φάσεις στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Τέσσερις τελικές κατέγραψε η ΑΕΚ (τρεις στον στόχο), δύο ο Απόλλωνας (μια στον στόχο), όμως καμία από αυτές δεν ήταν κλασσική, επομένως οι εστίες των Λεάλ και Γιοβάνοβιτς έμειναν απαραβίαστες.

Το ντέρμπι πήρε «φωτιά» στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς σε διάστημα δέκα λεπτών σημειώθηκαν τρία τέρματα! Στο 49’ ο Μάμας έκανε υπέροχη σέντρα στον Τρισκόφσκι, ο οποίος έδειξε την κλάση του σερβίροντας γκολ στο πιάτο στον Ρόμο. Ο Βενεζουελάνος δεν λάθεψε και με κοντινό πλασέ πέτυχε το δεύτερο γκολ του στο πρωτάθλημα, δίνοντας προβάδισμα 1-0 στην ΑΕΚ.

Πριν καλά – καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων ο Απόλλων απάντησε με το παρθενικό τέρμα στην ποδοσφαιρική καριέρα του Ντανίλο Σπόλιαριτς. Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της ΑΕΚ και αδυναμία των παικτών του Καταλά να απομακρύνουν τον κίνδυνο ο γιος της παλιάς δόξας του Απόλλων με συρτό σουτ στο 51’ έγινε ισοφάρισε σε 1-1 και έγινε ο τρίτος Σπόλιαριτς μετά τους Μιλένκο και Ματίγια που σκοράρει για την ομάδα της Λεμεσού.

Η μοίρα όμως έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Σπόλιαριτς. Στο 59’ τοποθέτησε λάθος το σώμα του στο φάουλ του Λέντες και στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Η ομάδα της Λάρνακας διατήρησε με σχετική ευκολία το υπέρ της προβάδισμα στη συνέχεια, αφού καταγράφηκαν ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες με τις προσωπικές μονομαχίες και την ένταση να υπερισχύουν.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΚ (Νταβίδ Καταλά): Λεάλ, Ροσάλες (83′ Ταντί), Μιλίτσεβιτς, Τόμοβιτς, Γκαρσία, Λέντες, Μάμας (57′ Γκονθάλεθ), Γκιούρσκο (57′ Ακοράν), Φαράζ (46′ Εσπινόσα), Τρισκόφσκι (74′ Ναούμ), Ρόμο.

Απόλλων (Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ): Α. Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας (70′ Φιλιώτης), Ουέλιγκτον (77′ Κατελάρης), Ρομπέρζ, Αλεσάμι (70′ Ψύχας), Σπόλιαριτς (77′ Χ. Κυριάκου), Ίλιεφ, Ζράντι, Χαμάς, Ίντζια (54′ Αλμπάνης), Γιάνγκα.

Σκόρερ: Ρόμο 49′, Σπόλιαριτς (αυτογκόλ) 59′ / Σπόλιαριτς 51′

Κίτρινες: Μάμας / Σπόλιαριτς, Χαμάς, Ουέλιγκτον, Κατελάρης.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΑΕΚ Αρένα.

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος.

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός: Σωκράτους Κυριάκος.

4ος: Σολωμού Δημήτρης.

VAR: Χριστοφόρου Μάριος.

AVAR: Πέτρου Πέτρος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Τράττου Λεόντιος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

2′ Πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι, σέντρα του Σπόλιαριτς ο Αλεσάμι ήταν ένα βήμα πιο πίσω και δεν πρόλαβε την πορεία της μπάλας.

6′ Ξεκάθαρη η πρόθεση του Απόλλωνα να πιέσει από ψηλά την ΑΕΚ στα αρχικά στάδια του αγώνα.

10′ Γρήγορος ο ρυθμός στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Απόλλωνα με το που χάσουν την μπάλα αμέσως πιέζουν για την κερδίσουν ξανά με μανία. Σταδιακά η ΑΕΚ προσπαθεί να κερδίσει μέτρα και να αναλάβει τα ηνία του αγώνα, μέσω της κατοχής της μπάλας.

12′ Σέντρα του Ροσάλες από δεξιά ο Ρόμο έκανε την κεφαλιά ο Γιοβάνοβιτς ήταν στη σωστή θέση.

18′ Η δύναμη άρχισε να υπερισχύει της ποιότητας στο παιχνίδι, πολλές μονομαχίες καμία ουσιαστική ευκαιρία στο ντέρμπι κορυφής.

24′ Πάτημα του Χαμάς στον Μάμα, ο διαιτητής τιμώρησε τον παίκτη του Απόλλωνα με κίτρινη. Ήταν πολύ επικίνδυνο το φάουλ με τις τάπες ψηλά στη γάμπα και με το γράμμα του κανονισμού θα ήταν απόλυτα δικαιολογημένη η κόκκινη κάρτα.

25′ Κόπασε η πίεση του Απόλλωνα, με την ΑΕΚ να ανεβάζει τις γραμμές της. Πάντως, οι Λαρνακείς δυσκολεύονται όταν η μπάλα είναι στο δικό τους μισό και δέχονται πίεση από τον αντίπαλο αν και δεν κατάφερε μέχρι στιγμής ο Απόλλων να μπει στην περιοχή.

31′ Πολύ δυνατό φάουλ του Μάμα στον Σπόλιαριτς, βγήκε με τις τάπες ο Κύπριος μέσος. Ο διαιτητής τον τιμωρεί με κίτρινη κάρτα, όπως και προηγουμένως στο πάτημα του Χαμάς.

32′ Μακρινή εκτέλεση φάουλ από τον Ζράντι, απελπιστικά άστοχος.

43′ Οργανωμένη επιθετική προσπάθεια από τον Απόλλωνα, ο Ίλιεφ έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής ο Λεάλ μάζεψε με διπλή προσπάθεια. Πρώτη προσπάθεια στον στόχο για τους φιλοξενούμενους.

45′ Ο Φαράζ απέφυγε τον Αλεσάμι έκανε σέντρα στην περιοχή με τον Ρόμο να πιάνει την κεφαλιά και τον Γιοβάνοβιτς να μαζεύει την μπάλα σχετικά εύκολα.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

ΣΧΟΛΙΟ: Το 0-0 αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Μπόλικο τρέξιμο, αρκετές μονομαχίες ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές και ελάχιστες φάσεις στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Τέσσερις τελικές για την ΑΕΚ (τρεις στον στόχο), δύο για τον Απόλλωνα (μια στον στόχο), όμως καμία από αυτές δεν ήταν κλασσική, επομένως οι εστίες των Λεάλ και Γιοβάνοβιτς έμειναν απαραβίαστες.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

48′ Περίεργη φάση, μακρινή σέντρα η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία και ο Λεάλ με γροθιά αν και δεν την βρήκε καλά την έστειλε κόρνερ.

49′ ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ με σκόρερ τον Ρόμο! Υπέροχη σέντρα του Μάμα, ο Τρισκόφσκι έκανε σπουδαία ασίστ στον Ρόμο, ο οποίος από κοντά βρήκε στόχο και με το δεύτερο του γκολ στο πρωτάθλημα έβαλε τους Λαρνακείς σε θέση οδηγού στο ντέρμπι.

51′ ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα, ισοφαρίζει άμεσα η ομάδα της Λεμεσού με συρτό σουτ του Ντανίλο Σπόλιαριτς!

59′ ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ με αυτογκόλ του Ντανίλο Σπόλιαριτς! Ο Κύπριος μέσος δεν τοποθέτησε σωστά το σώμα του στο φάουλ του Λέντες και στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα του Γιοβάνοβιτς.

67′ Σουτ του Εσπινόσα ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε εύκολα.

75′ Πολλές διακοπές στο παιχνίδι και νεύρα.

82′ Σέντρα του Χαμάς ο Γιάνγκα έκανε την προβολή ο Λεάλ μάζεψε την μπάλα.

84′ Σουτ του Ακοράν, η μπάλα κόντραρε και έφυγε ελάχιστα δίπλα απο το δεξί δοκάρι του Γιοβάνοβιτς.

90′ Διατηρεί εύκολα το υπέρ της προβάδισμα η ΑΕΚ.

Τέσσερα λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ