aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ - ΑΠΟΕΛ: «Άσφαιροι» μονομάχοι στην «Αρένα»

ΑΕΚ – ΑΠΟΕΛ: «Άσφαιροι» μονομάχοι στην «Αρένα»

Χωρίς νικητή τελείωσε το ντέρμπι στην «Αρένα», με την ΑΕΚ και τον ΑΠΟΕΛ να αφήνουν δύο βαθμούς, να παίρνουν από ένα και να κάνουν βήμα σημειωτόν. «Χ»αμογέλασαν οι τρίτοι από το ισόπαλο αποτέλεσμα, αφού δόθηκε η ευκαιρία στον Απόλλωνα να εδραιωθεί στην κορυφή, αλλά και στις υπόλοιπες ομάδες να διατηρηθούν κοντά στους πρωτοπόρους.

Το γκολ ήταν αυτό που έλειψε από τη μονομαχία στην «Αρένα» αφού είχε σωρεία ευκαιριών κυρίως από πλευράς ΑΕΚ, που έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο. Υπήρχε δύναμη στις μονομαχίες, θέληση, αποφασιστικότητα και θέαμα, στοιχεία που συνοδεύουν συνήθως τα ντέρμπι.

Η ΑΕΚ, παρόλο που δημιούργησε πολλές και κλασσικές ευκαιρίες υστέρησε στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να σηκώσει κεφάλι μετά την ήττα στο Τσίρειο την προηγούμενη αγωνιστική. Εκεί που θα βρεθεί και την επόμενη βδομάδα για το νέο ντέρμπι με αντίπαλο την ΑΕΛ. Έμεινε για δεύτερη αγωνιστική χωρίς γκολ και νίκη και είδε τον Απόλλωνα να της ξεφεύγει στο +3.

Ο ΑΠΟΕΛ, αφού άντεξε στην πίεση της αντιπάλου στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να φύγει με τον ένα βαθμό από μια δύσκολη έδρα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο απαιτητικός, όμως και πάλι δεν μπόρεσε να φτιάξει τις μεγάλες φάσεις. Για δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι διατήρησε το μηδέν παθητικό και πλέον κοιτάζει το επόμενο ματς, που είναι άλλο ένα ντέρμπι αυτή τη φορά απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο. Πρόβλημα τραυματισμού αποκόμισε ο Λουντεμό, η σοβαρότητα του οποίου θα διαφανεί αφού περάσει από ιατρικές εξετάσεις.

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε μια ομάδα στο γήπεδο και αυτή ήταν η ΑΕΚ. Απέδωσε σπουδαίο ποδόσφαιρο, με πολλή ενέργεια, κίνηση με και χωρίς την μπάλα, δημιούργησε σπουδαίες ευκαιρίες. Τόσο με κάθετες μεταβιβάσεις όσο και με πλαγιοκοπήσεις, διάσπασε την αντίπαλη άμυνα. Στην τελική προσπάθεια όμως, δεν είχε το καθαρό μυαλό για να τελειώσει έστω μια φάση.

Πότε η αστοχία και πότε ο Σκουφέτ, δεν της επέτρεψαν να πάρει προβάδισμα. Οι Μάμας (15’), Ρόμο (18’, 19’, 29’), Τρισκόφσκι (19’), Γκιούρσκο (25’, 36’, 43’), Γκονσάλες (34’), απώλεσαν σημαντικές ευκαιρίες. Ο ΑΠΟΕΛ είχε παθητικό ρόλο και δεν είχε τις λύσεις στον ξέφρενο ρυθμό που έδωσε η αντίπαλός του. Όπως είπε και ο Αυγουστή μετά το ματς, «ευτυχώς η ΑΕΚ δεν σκόραρε».

Ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ με διορθωτικές κινήσεις στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του να γίνει πιο διεκδικητική. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια, ενώ η πίεση του αντιπάλου της από ψηλά, την οδήγησε σε πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσει να γίνει το ίδιο απειλητική και γενικώς το ματς στην επανάληψη ήταν ισορροπημένο και με πολύ λιγότερες καλές στιγμές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ