aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ - ΑΠΟΕΛ 0-0: «Χ»αλάστηκαν και οι δύο, ο Απόλλων όχι!

ΑΕΚ – ΑΠΟΕΛ 0-0: «Χ»αλάστηκαν και οι δύο, ο Απόλλων όχι!

«Λευκή» ισοπαλία που… χάλασε και την ΑΕΚ και τον ΑΠΟΕΛ, όχι όμως τον πρωτοπόρο Απόλλωνα που άνοιξε τη «ψαλίδα». Οι δύο ομάδες έμειναν στην ισοπαλία με 0-0 στην «Αρένα» για τη δέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος, και είδαν την απόσταση από την κορυφή να αυξάνεται, μετά και τη νίκη (3-1) των Λεμεσιανών επί της ΠΑΕΕΚ.

Δεν μπόρεσε να σηκώσει κεφάλι η ομάδα της Λάρνακας μετά την ήττα από τον Άρη στην προηγούμενη αγωνιστική. Πλήρωσε το ότι ήταν σπάταλη στο πρώτο μέρος και έμεινε στην ισοπαλία για τρίτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Έφτασε τους 21 βαθμούς, έμεινε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και στο -3 πλέον από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα. Επόμενος αντίπαλος η ΑΕΛ στο Τσίρειο την Κυριακή 28 Νοεμβρίου.

Δεύτερη φετινή ισοπαλία για τη λευκωσιάτικη ομάδα, που δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, μετά τη νίκη επί της ΑΕΛ την προηγούμενη αγωνιστική. Ανέβηκε στους 14 βαθμούς και την πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, είδε όμως τη διαφορά από την κορυφή να αυξάνεται στους 10 βαθμούς. Επόμενος αντίπαλος η Ομόνοια, τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου.

Το ματς

Παράσταση για έναν ήταν το πρώτο ημίχρονο. Η ΑΕΚ μετά το πρώτο δεκάλεπτο ανέβασε ρυθμό και έκανε ότι ήθελε τον ΑΠΟΕΛ. Δημιουργούσε συνέχεια επικίνδυνες προϋποθέσεις μπροστά στην εστία του Σκουφέτ, ενώ έφτασε κοντά στο γκολ σε αρκετές περιπτώσεις. Οι κιτρινοπράσινοι, χτυπώντας κυρίως από το πλάγια δημιούργησαν τη μια ευκαιρία μετά την άλλη, τα «χαλούσαν» όμως στην τελική προσπάθεια. Χαρακτηριστικό ότι είχαν οκτώ τελικές προσπάθειες (τρεις στον στόχο).

Ξεχώρισαν αυτές στο 19’ με τον Ρόμο να βρίσκεται απέναντι από τον Σκουφέτ, που του είπε «όχι» και στο 34’ με τον Άνχελ αφύλακτο στο πίσω δοκάρια να μην μπορεί να δώσει στην μπάλα πορεία προς τα δίκτυα. Πρώτοι απείλησαν οι φιλοξενούμενοι στο 8’, που ήταν και η τελευταία τους ξεκάθαρη ευκαιρία.

Ισορρόπησαν οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μέρος. Βγήκαν από το «καβούκι» τους και είχαν διάθεση να επιτεθούν, απειλώντας τον Τούμπα. Η ΑΕΚ από την πλευρά της, δεν ήταν όσο απειλητική ήταν στο πρώτο ημίχρονο, αν και έφτανε μέχρι την περιοχή των γαλαζοκιτρίνων δεν ήταν το ίδιο επικίνδυνη. Οι αλλαγές που πραγματοποίησε ο Καταλά, περνώντας τους Τιάγκο, Ντάρμπισαϊαρ και Φαράζ έδωσαν άλλο «αέρα» στους γηπεδούχους.

Γρήγορος ο ρυθμός σε γενικές γραμμές στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ, χωρίς όμως να χάνουν τις μεγάλες ευκαιρίες. Αμφότερες θα μπορούσαν να σκοράρει, ενώ όσο περνούσε ο χρόνος δινόταν η εντύπωση πως όποια το έβαζε θα ήταν και αυτή που θα έπαιρνε το τρίποντο. Τελικά καμία δεν τα κατάφερε, και το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΚ (Νταβίδ Καταλά): Τούμπας, Ροσάλες, Μιλίτσεβιτς, Τόμοβιτς, Άνχελ, Μάμας, Α. Γκονσάλες, Ακοράν (64′ Τιάγκο), Γκιούρσκο (73′ Φαράζ), Ρόμο (73′ Ντάρμπισαϊαρ), Τρισκόφσκι (88′ Εσπινόσα).

ΑΠΟΕΛ (Σωφρόνης Αυγουστή): Σκουφέτ, Θεοδώρου (46′ Τσεπάκ), Καρώ, Σάβιτς, Βινίσιους, Σαμπάλα, Λουντέμο (46′ Σατσιάς), Σόουζα, Οκριασβίλι (89′ Εφραίμ), Νατέλ (80′ Ντιαβαρά), Κβιλιτάια.

Σκόρερ: – / –

Κίτρινες: – / Λουντέμο, Οκριασβίλι (τρίτη), Νατέλ, Σατσιάς.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «ΑΕΚ Αρένα».

Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας.

VAR: Di Paolo Aleandro.

AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος.

Παρατηρητής: Τράττου Λεόντιος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

-Στη σέντρα η ΑΕΚ.

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

8′ Πρώτη διπλή ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ. Ο Νατέλ μπήκε στην περιοχή από πλάγια, έκανε κάτι σαν σέντρα-σουτ που απομάκρυνε ο Τούμπας. Ο Σόουζα προσπάθησε από καλή θέση, κόντραρε η μπάλα και απομάκρυνε η άμυνα της ΑΕΚ.

-Καλός ο ρυθμός, οι δύο ομάδες έχουν διάθεση και προσπαθούν να δημιουργήσουν.

15′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Μπαλιά του Ροσάλες στην περιοχή, κατέβασε με το στήθος ο Ρόμο και γύρισε ωραία. Απομάκρυνε λανθασμένα ο Λουντέμο, η μπάλα έφτασε στον Μάμα που καθυστέρησε, έκανε όμως το σουτ, που έσωσε ο Νορβηγός βάζοντας την προβολή την τελευταία στιγμή και απομακρύνοντας σε κόρνερ.

18′ Κεφαλιά του Ρόμο μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκιούρσκο, λίγο δίπλα από την εστία.

19′ Νέα καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Ο Ρόμο βρέθηκε απέναντι από τον Σκουφέτ, μετά από όμορφη κάθετη πάσα του Τρισκόφσκι. Είπε «όχι» ο Ιταλός. Στην επαναφορά ο Σκοπιανός έκανε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

25′ Μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή ο Άνχελ από αριστερά και γύρισε στον Γκιούρσκο, που από καλή θέση και αφύλακτος δεν μπόρεσε να δώσει στην μπάλα πορεία προς τα δίκτυα.

27′ Κίτρινη κάρρτα στον Λουντέμο για φάουλ στον Ακοράν.

29′ Απειλεί ξανά η ΑΕΚ. Μετά από σέντρα του Ροσάλες ο Ρόμο πήρε την κεφαλιά, πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι το Σκουφέτ η μπάλα.

34′ Τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Γύρισμα του Γκιούρσκο στο πίσω δοκάρι, εκεί που ήταν μόνος ο Άνχελ. Από πολύ κοντά και μπροστά σε κενή εστία, λίγο πλάγια, ήταν άστοχος.

36′ Δυνατό σουτ του Γκιούρσκο λίγο έξω από την περιοχή, λίγο πάνω από τα δοκάρια. Ζητάνε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Λουντέμο οι γηπεδούχοι, για φάουλ στον Μάμα που προηγήθηκε της φάσης.

43′ Έπαιξαν το ένα-δύο Γκιούρσκο και Μιλίτσεβιτς, βρέθηκε σε θέση βολής ο Ούγγρος και έκανε το σουτ. Έβγαλε σε κόρνερ δύσκολα ο Σκουφέτ.

-Δύο λεπτά ο έξτρα χρόνος.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

-Πολύ καλύτερη η ΑΕΚ σε αυτό το πρώτο ημίχρονο. Δημιούργησε σωρεία ευκαιριών, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει το πολυπόθητο γκολ. Οκτώ τελικές (τρεις στον στόχο) για τους γηπεδούχους, έναντι δύο (μιας στο στόχο) του ΑΠΟΕΛ.

Διαβάστε επίσης: Σχόλιο για το ημίχρονο του ντέρμπι: Η κυριαρχία της ΑΕΚ και το βασικό ερώτημα για ΑΠΟΕΛ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Διπλή αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ. Σατσιάς και Τσεπάκ αντί των Λουντέμο και Θεοδώρου.

47′ Κίτρινη κάρτα στον Οκριασβίλι για φάουλ στον Ακοράν. Τρίτη κίτρινη κάρτα για τον Γεωργιανό, χάνει ένα από τα επόμενα δύο ματς (Ομόνοια ή Πάφος FC).

-Ισορρόπησε ο ΑΠΟΕΛ.

63′ Σουτ του Νατέλ, μπλόκαρε ο Τούμπας.

64′ Τιάγκο αντί Ακοράν.

69′ Πολύ δυνατό σουτ του Ροσάλες από το ύψος της περιοχής, λίγο άουτ.

70′ Κίτρινη κάρτα στον Νατέλ, για φάουλ στον Γκαρσία.

73′ Διπλή αλλαγή για την ΑΕΚ. Ντάρμπισαϊαρ και Φαράζ αντί τον Ρόμο και Γκιούρσκο.

74′ Μακρινό σουτ του Κβιλιτάια, πολύ δύσκολα το ‘βγαλε ο Τούμπας.

74′ Γύρισμα του Φαράζ, βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι ο Τιάγκο. Δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε, έξω.

80′ Ντιαβαρά στη θέση του Νατέλ.

85′ Κίτρινη κάρτα στον Σατσιά.

88′ Εσπινόσα αντί Τρισκόφσκι.

89’ Εφραίμ στη θέση του Οκριασβίλι.

-Τρία λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ