aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ-Ανόρθωση: Το μοίρασαν οι φορ

ΑΕΚ-Ανόρθωση: Το μοίρασαν οι φορ

Αρχικά «χτύπησε» ο παλιός Ιβάν Τρισκόφσκι και ακολούθως ο νέος Νόβοτνι, καθορίζοντας το τελικό αποτέλεσμα στην «Αρένα», με τις ΑΕΚ και Ανόρθωση να παίρνουν από ένα βαθμό. Οι επιθετικοί των δύο ομάδων είδαν δίχτυα στο 52’και 70’ αντίστοιχα και μοίρασαν το ντέρμπι στη μέση, που ήταν στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Αποτέλεσμα που δεν άφησε ικανοποιημένες ΑΕΚ και Ανόρθωση, όμως η ισοπαλία σε ντέρμπι δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Πόσο μάλλον όταν ακολουθούν κι άλλα σημαντικά παιχνίδια και ήδη επικεντρώθηκαν σε αυτά.

Η ΑΕΚ κλότσησε την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή. Έμεινε στην 3η θέση της βαθμολογίας και στο -2 από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα. Η Ανόρθωση έκανε βήμα σημειωτόν στην προσπάθειά της να ανέλθει βαθμολογικά και να μειώσει τη διαφορά από τις ομάδες που προπορεύονται. Μάλιστα, υποχώρησε και μια θέση, από την τέταρτη που βρισκόταν πριν την 18η αγωνιστική είναι πλέον στην πέμπτη.

Όσον αφορά στο παιχνίδι, η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και πιο επικίνδυνη. Η Ανόρθωση είχε τις δικές της καλές στιγμές και μάλιστα βρέθηκε μιαν ανάσα από την ολική ανατροπή σε σουτ του Καλτσά προ κενής εστίας (81’).

Στο πρώτο ημίχρονο, η γηπεδούχος ομάδα με την αύρα της έδρας, μπήκε πιο δυνατά και έδειξε να έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις. Είχε τέσσερις τελικές, οι δύο στο στόχο, αλλά και κάποιες καλές προϋποθέσεις. Μάλιστα, η μια με τον Τάντι στο 20’ ήταν πολύ καλή, αλλά ο Λόρια μάζεψε την μπάλα με διπλή προσπάθεια μπροστά από τον επερχόμενο Τρισκόφσκι. Η Ανόρθωση είχε μόλις μια τελική και αυτήν εκτός στόχου σε κεφαλιά του Ντέλετιτς (23’).

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ πήρε νωρίς το προβάδισμα με ποιον άλλο, τον Τρισκόφσκι (52’), που έφθασε τα 10 γκολ και είναι μόνος στην πρωτοπορία του πίνακα των σκόρερ. Η απάντηση της Ανόρθωσης, που ανέβηκε και κυνήγησε την ισοφάριση ήλθε περίπου 20 λεπτά μετά με τον νεοφερμένο Νόβοτνι. Ο Ούγγρος επιθετικός άνοιξε λογαριασμό με στριφτή κεφαλιά. Οι δύο ομάδες επιδίωξαν το δεύτερο γκολ μέχρι τέλους, με την κορυφαία στιγμή να καταγράφεται για την Ανόρθωση στο 81’, με τον Καλτσά να σουτάρει από πλάγια θέση και εξουδετερωμένο τον Τούμπα, αλλά να μη βρίσκει στόχο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ