aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Aνεβασμένη κι αποφασισμένη για… εκδίκηση!

ΑΕΚ: Aνεβασμένη κι αποφασισμένη για… εκδίκηση!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Μετά την εξασφάλιση της εξόδου στην Ευρώπη, η ΑΕΚ έχει ένα πλεονέκτημα έναντι του ΑΠΟΕΛ. Θα αγωνισθεί χωρίς άγχος στο σημερινό ματς, θα προσπαθήσει να το απολαύσει, παίζοντας το ποδόσφαιρο που ξέρει προκειμένου να προσθέσει άλλο ένα «τρίποντο» στο ταμείο. Πέρα από αυτό, η ομάδα της Λάρνακας δεν έχει ηττηθεί σε έξι φετινές συναντήσεις με τον ΑΠΟΕΛ και προφανώς, θα επιδιώξει να διατηρήσει το αήττητο σερί, φτάνοντας αυτή τη φορά στη νίκη, πιστοποιώντας παραλλήλως την ανοδική πορεία της. Παράλληλα, θα ψάξει κάποιου είδους «εκδίκηση» για τον αποκλεισμό της από τον ΑΠΟΕΛ στο κύπελλο.

Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και ασφαλώς, προκύπτουν ερωτηματικά όσον αφορά στην ενδεκάδα που θα παρατάξει στο εντός έδρας ντέρμπι. Οι Ιγκόρ και Χέφελ είναι σίγουρα εκτός, ενώ οι Καταλά και Μοϊσόφ ήταν μέχρι χθες αμφίβολοι. Ο Καταλά θα είναι στην αποστολή και εάν αισθάνεται καλά, θα πάρει θέσει στο αρχικό σχήμα. Ο Μοϊσόφ δύσκολα θα είναι διαθέσιμος, με τον Ιδιάκεθ πάντως να τον περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Ο Βάσκος τεχνικός δεν αναμένεται να διαφοροποιήσει το σύστημα (3-4-3) και θα επενδύσει στην αγωνιστική φιλοσοφία των προηγούμενων αναμετρήσεων. Κάτω από τα δοκάρια θα πάρει θέση ο Τόνιο, στην τριάδα των στόπερ θα είναι ο Μίκελ, αν προλάβει ο Καταλά θα πάρει φανέλα βασικού και το παζλ της οπισθοφυλακής θα συμπληρώσει ο Φακούντο Γκαρσία. Σε περίπτωση που ο αρχηγός της ΑΕΚ μείνει εκτός, θα πάρει φανέλα βασικού ο Τρουγιόλς.

Στη μεσαία γραμμή μάλλον θα επιστρέψουν οι Λαρένα και Σάστρε. Θέση διεκδικεί και ο Νάτσο Κάσες. Δεξιά θα είναι ο Ακοράν και αριστερά ο Αντωνιάδης έχει προβάδισμα έναντι του Τέτε. Στην επίθεση υπάρχει ερωτηματικό κατά πόσο θα ξεκινήσει ο Τολεμές, ο οποίος έχει εξαιρετική παράδοση με τον ΑΠΟΕΛ όσον αφορά στο σκοράρισμα. Οι Τρισκόφσκι και Γιάννου θα βρίσκονται στο αρχικό σχήμα, ενώ η άλλη θέση θα παιχτεί ανάμεσα σε Ακίνο, Τολεμές. Υπάρχουν τα περιθώρια για εκπλήξεις, όμως η αλήθεια είναι ότι ο Ιδιάκεθ στη δεύτερή του θητεία στην ΑΕΚ δεν έδειξε διάθεση για ριζικές αλλαγές από το ένα παιχνίδι στο άλλο.

Αυτό που ζητεί από τους παίκτες του είναι να αγωνισθούν με συγκέντρωση, να έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας και να μη γίνονται βεβιασμένες επιθέσεις. Θυμίζουμε ότι η πλευρά του Ιδιάκεθ μέσα στις επόμενες μέρες θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση για να εξετάσουν το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας τους, με τις ενδείξεις να είναι θετικές.

Οι φίλοι της ΑΕΚ είναι δεδομένο ότι θα είναι πολύ περισσότεροι, όμως είναι άγνωστο μέχρι στιγμής πόσοι θα βρεθούν στο γήπεδο. Σίγουρα, οι αναμετρήσεις με τους γαλαζοκίτρινους έχουν πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον και αυτό αποτελεί έξτρα κίνητρο. Εάν επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες, ίσως στο στάδιο της Λάρνακας να βρεθούν 3.000 φίλαθλοι. Η τιμή του κανονικού εισιτηρίου ορίστηκε στα 15 ευρώ, του μαθητικού εισιτηρίου στα 10 ευρώ και του παιδικού εισιτηρίου στο 1 ευρώ. Οι είσοδοι και τα ταμεία του γηπέδου θα ανοίξουν μιάμιση ώρα (17:30) πριν από την έναρξη της αναμέτρησης.

Τρεις συν ένας στο όριο καρτών

Κάθε αγωνιστική αυξάνονται οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο όριο των καρτών. Κόντρα στον ΑΠΟΕΛ τέσσερις παίκτες της ΑΕΚ είναι στο όριο. Επί της ουσίας όμως είναι τρεις μιας και ο Χέφελ είναι εκτός λόγω τραυματισμού. Οι άλλοι τρεις που έχουν από δυο κίτρινες κάρτες είναι οι Μίκελ, Καταλά και Αντωνιάδης. Αν λάβουμε υπόψη ότι είναι και οι τρεις αμυντικοί, τότε θα πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί για να μη χάσουν τον αγώνα που ακολουθεί με τη Νέα Σαλαμίνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ