aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ/ΑΕΛ/Ομόνοια: «Καβγάς» για τα €100.000, πλήρωσε είπαν ο ΑΠΟΕΛ

ΑΕΚ/ΑΕΛ/Ομόνοια: «Καβγάς» για τα €100.000, πλήρωσε είπαν ο ΑΠΟΕΛ

Άναψαν τα «αίματα» κατά τη διάρκεια της Άτυπης Γενικής Συνέλευσης της ΚΟΠ με αφορμή το θέμα της αποζημίωσης των ομάδων που δεν έπαιξαν πέρυσι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δηλαδή από την ΑΕΚ και την ΑΕΛ, από τις τέσσερις (Ομόνοια, Ανόρθωση, Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ) που εκπροσώπησαν την Κύπρο σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ.

Όταν πάρθηκε απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος τον περασμένο Μάιο οι υπόλοιπες ομάδες του πρώτου γκρουπ, πλην της Ανόρθωσης, είχαν συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο, όμως μέχρι στιγμής μόνο ο ΑΠΟΕΛ, σύμφωνα με όσα ανέφεραν Άντρος Καραπατάκης και Αντρέας Σοφοκλέους, τήρησε τα συμφωνηθέντα.

Η Ανόρθωση ήταν εξ αρχής αρνητική σε αυτή τη συμφωνία, ενώ η θέση του Απόλλωνα ήταν πως από την στιγμή που αθετήθηκαν άλλοι όροι της συμφωνίας της πολυσυζητημένης «συμφωνίας κυρίων του Big-6» (σ.σ. μετεγγραφή Παπουλή) δεν πρόκειται να πληρώσει χρήματα. Τα «πυρά» των Σοφοκλέους και Καραπατάκη στράφηκαν προς τον αναπληρωτή πρόεδρο της Ομόνοιας, Δημήτρη Γρηγόρη για το γεγονός ότι οι πράσινοι θα έπρεπε να αποζημιώσουν από 100.000 ευρώ τις ΑΕΛ και ΑΕΚ, κάτι που προνοούσε η συμφωνία για όποια ομάδα προκρινόταν σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Πάντως, σε δηλώσεις του στην εκπομπή ««Total Green» τον περασμένο Νοέμβριο ο κ. Γρηγόρη είχε δηλώσει πως τα χρήματα της Ομόνοιας είναι στην ΚΟΠ και αν τηρήσουν τα υπόλοιπα σωματεία τη συμφωνία θα την τηρήσει και το «τριφύλλι».

«Υπάρχει συμφωνία. Έχουμε ήδη τα λεφτά στην ΚΟΠ, αλλά κάποια σωματεία αρνούνται να τα δώσουν. Μόλις είναι έτοιμοι να τηρήσουν τη συμφωνία, εμείς είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε. Εμείς ό,τι συμφωνήσουμε το κρατάμε και δεν αλλάζουμε τις θέσεις μας. Τα λεφτά είναι στην ΚΟΠ και θα μείνουν εκεί μέχρι να τα δώσουν και οι άλλοι», ήταν η σχετική τοποθέτηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ