aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ-ΑΕΛ: Deja vu πέντε χρόνια μετά!

ΑΕΚ-ΑΕΛ: Deja vu πέντε χρόνια μετά!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Σε παιχνίδι με αρκετή ένταση, άγχος και αγωνία, η ΑΕΛ κατάφερε ψες να πάρει δίκαια την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου εις βάρος της ΑΕΚ με το 1-1 στη Λάρνακα, ενώ το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει 0-0. Ο Ραϊάν Εμαέ εξελίχθηκε στον μεγάλο πρωταγωνιστή μιας και τα έκανε όλα. Κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος και άνοιξε το σκορ στο 17’, ενώ έφερε το ματς στα ίσα πετυχαίνοντας άθελα του αυτογκόλ στο 32’. Γενικά, ταλαιπώρησε πάρα πολλές φορές την άμυνα της γηπεδούχου, έχοντας ευκαιρίες για ένα ακόμη γκολ.

Η ΑΕΚ αν και ήταν στο παιχνίδι της πρόκρισης μέχρι το τέλος, δεν μπόρεσε να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης, δεν έφτιαξε μεγάλες ευκαιρίες και η ΑΕΛ θα μπορούσε στο δεύτερο μέρος με την πολύ καλή παρουσία της και τις ευκαιρίες που βρήκε να καθάριζε νωρίτερα την πρόκριση.

Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος και η ΑΕΛ με το εκτός έδρας γκολ πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Κάτι που θύμισε την σεζόν 2014-15 όταν η ΑΕΛ και πάλι είχε αποκλείσει την ΑΕΚ με δύο ισοπαλίες και με τα εκτός έδρας γκολ να κάνουν τη διαφορά (1-1 και 2-2). Οι γηπεδούχοι έκαναν αρκετά εύκολα λάθη και δεν μπόρεσαν να βρουν καλό ρυθμό στο παιχνίδι, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερα πατήματα. Με το τέλος του αγώνα οι παίκτες της ΑΕΛ έγιναν ένα κουβάρι και πανηγύρισαν μαζί με τον κόσμο τους μία μεγάλη και σημαντική πρόκριση. Σε γενικές γραμμές αξιολογώντας και τα δύο παιχνίδια σε Τσίρειο και Αρένα, η ΑΕΛ δικαιούταν περισσότερο την πρόκριση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ