aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΑδάμος Ευσταθίου: «Η Θύρα 9 ανέβασε πανό για την Κερύνεια το 2015»

Αδάμος Ευσταθίου: «Η Θύρα 9 ανέβασε πανό για την Κερύνεια το 2015»

Την αντίδραση του εκτελεστικού Γραμματέα της Ομόνοιας 29ης Μαΐου, Αδάμου Ευσταθίου προκάλεσαν οι δηλώσεις του γενικού διευθυντή της ΠΑΕΕΚ, Δήμου Γεωργιάδη για άρνηση των οπαδών της Ομόνοιας να αναρτηθεί κοινό με μήνυμα «Τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια».

Ο Αδάμος Ευσταθίου δηλώνει ενοχλημένος για το γεγονός ότι βρήκαν ευκαιρία πολλοί να επιτεθούν σε όλο το κόσμο της Ομόνοιας με διάφορους χαρακτηρισμούς.

Aναλυτικά η ανάρτηση

Με ιδιαίτερη προσοχή είδα τις δηλώσεις του Δήμος Γεωργιάδης – Demos Georgiades διευθυντή ποδοσφαιρικού τμήματος της ΠΑΕΕΚ και υίου του προέδρου του προσφυγικού σωματείου. Όπως ανάφερε στον αγώνα απέναντι στην Ομόνοια ποδόσφαιρο ΛΤΔ (OMONOIA FC) δεν έγινε αποδεκτό από οπαδούς της ομάδας να σηκωστεί κοινό πανό για την Κερύνεια.

Δεν μου πέφτει λόγος (μετά την ιδιωτικοποίηση του ‘18) για το γιατί επέλεξαν να μην το σηκώσουν, όμως με ενοχλεί ιδιαίτερα το ότι βρήκαν ευκαιρία πολλοί να επιτεθούν σε όλο το κόσμο της Ομόνοιας με διάφορους χαρακτηρισμούς. Σε όλους αυτούς δεν μπορώ παρά να απαντήσω με το πανό που την Τετάρτη 28/10/2015 σε αγώνα Κυπέλλου απέναντι στη ΠΑΕΕΚ είχαμε επιλέξει να ανεβάσουμε. Χωρίς να μας ζητηθεί από τους παράγοντες του προσφυγικού σωματείου, χωρίς την οποιαδήποτε συνεννόηση με κανένα, με απόφαση της Γραμματείας της Gate 9 (Official), στον αγώνα ανέβηκε το πανό «Κερύνεια Επιστροφή».

Δυστυχώς ελάχιστοι γνωρίζουν για το συγκεκριμένο πανό, που με απόφαση ανέβηκε, αλλά όλοι γνωρίζουν π.χ για μια καμένη Ελληνική σημαία ή μια σημαία του ψευδοκράτους από ένα ανεγκέφαλο.

Σήμερα 6 χρόνια μετά, η θέση της ΘΥΡΑ 9 αλλά και της People’s Athletic Club “Omonoia 29M”, δεν έχει αλλάξει ούτε ένα χιλιοστό.

Καρτερούμεν και αγωνιζόμαστε για την επιστροφή στους τόπους μας, για την επανένωση του νησιού μας και του Λαού μας, μέσω δικοινοτικού, αντι-ιμπεριαλιστικού, αντικατοχικού και αντι-εθνικιστικού αγώνα. Σίγουρα σε καμιά περίπτωση δεν αποδεχόμαστε ότι τα σύνορα μας είναι τα οδοφράγματα αλλά ήταν και είναι τα γεωγραφικά όρια του νησιού όπως η Κερύνεια. Θέσεις και συνθήματα που δεν απευθύνονται μόνο στο κατοχικό στρατό αλλά και σε όσους Ελληνοκύπριους μέλη της ελίτ ή όχι βολεύονται με την διχοτόμηση και το μονοπώλιο που έχουν στην εκμετάλλευση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κλείνοντας δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι τις ενδοξότερες στιγμές του το Σωματείο μας τις έζησε στο γήπεδο της ΠΑΕΕΚ, στο «Κερύνεια Επιστροφή». Στο γήπεδο που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμε σαν έδρα και την Κυριακή η ώρα 14:30 θα αγωνιστούμε με την Αλκή Ορόκλινης.

Υ.Γ – Ένα από τα ωραιότερα τραγούδια για την Κερύνεια «Τ’ όνειρον» είναι σε στίχους και μουσική Ευαγόρα Καραγιώργη τον οποίο είχα την τύχη να έχω σαν δάσκαλο μουσικής στο Δημοτικό.

Απολαύστε το

Αδάμος Ευσταθίου

Εκτελεστικός Γραμματέας «Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου Ομόνοια 29ης Μαΐου»

Πρώην Γενικός Συντονιστής «ΘΥΡΑΣ 9».

248925579 4701598309890826 4436937371410658304 N

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ