aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΆ(Χ)αρος συμβιβασμός με δοκάρια, χαμένο πέναλτι και φωνές! (video)

Ά(Χ)αρος συμβιβασμός με δοκάρια, χαμένο πέναλτι και φωνές! (video)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Στη «λευκή» ισοπαλία (0-0) κόλλησαν Νέα Σαλαμίνα και Ένωση Νέων Παραλιμνίου στο μεταξύ τους παιχνίδι στο «Αμμόχωστος». Ένα παιχνίδι το οποίο αν και ήταν άσχημο στο πρώτο μέρος, είχε πολύ ζουμί στην επανάληψη και είδαμε σχεδόν απ’ όλα, εκτός από γκολ. Δοκάρια, χαμένες ευκαιρίες, σπουδαίες αποκρούσεις, σκληρά μαρκαρίσματα, χαμένα πέναλτι και διαιτητικά λάθη. Για όλα θα διαβάσετε αναλυτικά πιο κάτω. Η Νέα Σαλαμίνα πλέον είναι 5η με 20 βαθμούς, όσους έχει κι Ανόρθωση ένα σκαλοπάτι πιο πάνω, ενώ η παραλιμνίτικη ομάδα ανέβηκε 10η με δέκα πόντους.

Σούπα… στο φλιτζάνι πρόσφεραν οι δύο ομάδες στο πρώτο μέρος, σε ένα 45λεπτο που δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας και δεν έκρυβε πολλές συγκινήσεις. Ένωση και Νέα Σαλαμίνα ήταν αρκετά επιφυλακτικές στο πρώτο ημίχρονο και δεν πήραν ιδιαίτερα ρίσκα. Εξ ου και το γεγονός πως καταγράφηκαν μόλις τέσσερις-πέντε τελικές φάσεις, όλες με άστοχα σουτ και οι πλείστες από πλευράς Ένωσης, με αποκορύφωμα ένα δοκάρι του Ουντότζι στο 39’. Κάτι που ασφαλώς οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα με μηδέν ενεργητικό.

Μετά την ανάπαυλα ο ρυθμός ανέβηκε παρά πολύ, ωστόσο οι δύο ομάδες δεν βρήκαν το πολυπόθητο γκολ. Η ομάδα η οποία πίεζε περισσότερο και φαινόταν πως ήθελε πιο πολύ να σκοράρει, ήταν αυτή του Παραλιμνίου η οποία απώλεσε αρκετές και σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Εν αντιθέσει με την ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη, η οποία λόγω της πίεσης από πλευράς των βυσσινί, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Όλα αυτά μέχρι το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, όπου ήταν όλο το ζουμί.

Αρχικά στο 76’ ο διαιτητής Αναστάσης Αναστασίου αρνήθηκε να σφυρίξει καθαρό πέναλτι υπέρ της Νέας Σαλαμίνας έπειτα από ανατροπή του Κορέια από τον Κουμή, ενώ αυστηρά υπέδειξε την άσπρη βούλα στο 82’ με τη δικαιολογία πως ο Αμπαρτζουμιάν έκανε χέρι (στη μασχάλη κατέληξε η μπάλα), μετά από ενέργεια και μπαλιά του Ελουντού. Ένα πέναλτι το οποίο δεν αξιοποίησε ο Τιάγκο, ο οποίος το εκτέλεσε κι έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για προβάδισμα.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Σαλαμίνα βελτιώθηκε σε αυτό το διάστημα, είχε μια – δυο καλές φάσεις για γκολ, αλλά πάλι, η Ένωση ήταν η ομάδα που επιζήτησε με μεγαλύτερο πάθος τη νίκη, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες μέχρι το φινάλε, πληρώνοντας την αστοχία της και το γεγονός πως είχε απέναντί της έναν εξαιρετικό Βεσελόφσκι. Καλές αποκρούσεις, έκανε και ο Κλάιμαν σε λιγοστές φάσεις για τους ερυθρόλευκους. Με αυτά κι μ’ αυτά, το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή, οι δύο ομάδες κόλλησαν στο μηδέν και πήραν στο τέλος από έναν πόντο.

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Βεσελόφσκι, Μιντίκκης (66′ Σιαθάς), Χριστοφόρου, Φουστάρ, Τζολοβάρτ, Κορέιρα, Τιάγκο, Μαργκάσα, Νουρ, Ελουντού (90′ Σικόρσκι), Κίνσγκσλεϊ.

ΕΝΠ (Κάριτ Φελκ): Κλάιμαν, Αμπαρτζουμιάν, Αγγελή, Α. Κυριάκου, Ολίβα (79′ Μουλαζίμης), Πίττας, Ενόχ (69′ Μαϊσουράντζε), Ριέρα, Ουντότζι (66′ Κουμή), Σάρατε, Ρασμούσεν.

Γήπεδο: «Αμμόχωστος».

Σκόρερ: -/-.

Κίτρινες: 71′ Τζολοβάρτ / 29′ Ολίβα, 44′ Αμπαρτζουμιάν (6η).

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Αναστάσης Αναστάση.

Α’ βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου.

Β’ βοηθός: Μιχάλης Μαρίνου.

Tέταρτος: Αβρααμ Τσούκκας.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ανδρέας Γεωργίου.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ