Α’ Κατηγορία: Το οικονομικό S.O.S. και η (γραμμή) για την τύχη του πρωταθλήματος

Οικονομικό S.O.S. εξέπεμψαν οι εκπρόσωποι των σωματείων που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη της Τρίτης. Η ηγεσία της ΚΟΠ, πέντε πρόεδροι ομάδων (Σταύρος Παπασταύρου, Ευγένιος Χαμπουλλάς, Πρόδρομος Πετρίδης, Θουκής Θουκυδίδης, Κώστας Σεραφείμ, τέσσερις εκπρόσωποι του ΠΑΣΠ και ο πρόεδρος του συνδέσμου προπονητών (Άντρος Κουλουμπρής) συζήτησαν το σκηνικό όπως διαμορφώθηκε στο Κυπριακό ποδόσφαιρο λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του goal.com.cy στην ατζέντα της τηλεδιάσκεψης ήταν η διαχείριση των οικονομικών προβλημάτων που προκύπτουν λόγω της αναστολής των πρωταθλημάτων. Οι ομάδες καλούνται ν’ ανταποκρίνονται στις οφειλές τους προς τους ποδοσφαιριστές σε μία «νεκρή» περίοδο με μηδαμινά έσοδα, κάτι που τονίστηκε στην τηλεδιάσκεψη.

Στόχος των διαβουλεύσεων είναι το κοινό συμφέρον Σωματείων και ποδοσφαιριστών. Η ΚΟΠ και ο ΠΑΣΠ ενημέρωσαν πως είναι προγραμματισμένη επικοινωνία μεταξύ της UEFA και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών FIFPRO την Τετάρτη και θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις συμβάσεις των σωματείων με τους ποδοσφαιριστές.

Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμφώνησαν να επανέλθουν σε νέα τηλεδιάσκεψη την ερχόμενη Παρασκευή και θα καταθέσουν προτάσεις για διαχείριση της κατάστασης. Όπως πληροφορείται η ιστοσελίδα μας η ΚΟΠ επανέλαβε τη θέση της ΟΥΕΦΑ και η αντίληψη όλων είναι ότι επιβάλλεται το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί στο γήπεδο, όποτε και αν αυτό είναι εφικτό, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα προκύψουν τεράστια προβλήματα.

Το σενάριο για ακύρωση του β’ γκρουπ ή της αύξησης των ομάδων το οποίοι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ευνοείται από τις ομάδες του ομίλου υποβιβασμού δεν τέθηκε καν ως θέμα συζήτησης στην τηλεδιάσκεψη της Τρίτης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ